Katholieke bisschop doodgestoken in Turkije

Een rooms-katholieke bisschop is vandaag doodgestoken in Zuid-Turkije. Mgr. Luigi Padovese, de apostolische vicaris van Anatolië, werd aangevallen in zijn huis in de havenstad Iskenderun.

Het particulier tv-station NTV meldt dat de politie de chauffeur van de bisschop verdenkt van de steekpartij. Mgr. Padovese is volgens NTV in het ziekenhuis overleden. Luigi Padovese werd op 31 maart 1947 geboren in Milaan. Op 18-jarige leeftijd trad hij in bij de Orde der Minderbroeders Kapucijnen. In 1973 werd hij tot priester gewijd en in 2004 tot bisschop.

Eerder geweld tegen priesters

In 2006 werden in Turkije drie katholieke priesters aangevallen en één met de dood bedreigd. Pastoor Andrea Santoro werd op 5 februari van dat jaar in de stad Trabzon doodgeschoten. De andere priesters wisten aan hun belagers te ontsnappen. In april 2007 werden in Malatya drie christenen, onder wie een Duitser, gemarteld en vermoord. Zij werkten voor een christelijke uitgeverij. In december 2007 werd pater Adriano Franchini van de Sint-Antoniuskerk in Izmir neergestoken.

RK-Kerk in Turkije

De Latijnse kerk in Turkije telt ongeveer 15.000 gelovigen, bestaande uit het apostolisch vicariaat Anatolië, het apostolisch vicariaat Istanbul en het aartsbisdom Izmir. Zo’n 2.000 gelovigen behoren tot de drie oosterse rk-bisdommen in het land: Istanbul (Byzantijns), Istanbul (Armeens) en Diarbekir (Chaldeeuws).

Bron: Katholieknederland.nl, Hürriyet

Lees ook:Sinterklaas, uit Spanje of Turkije?
Lees ook:Spanje? Sinterklaas komt uit Turkije
Lees ook:Turkije onderweg naar familie: record aantal auto’s
Lees ook:Het eerste Sinterklaashuwelijk in Turkije
Lees ook:Gaza-activisten aangekomen in Turkije (video)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>