Grote stroomstoring in Turkije: aanslag of technisch mankement?

Een terroristische aanslag? Een cyber-aanval? Een explosie? Wat de reden precies is geweest, is nog onduidelijk. Maar een feit is wel dat half Turkije vandaag zonder stroom zat. De ‘stroomstoring’ begon om 10.30 uur vanochtend. Het is de grootste stroomstoring in Turkije in de afgelopen vijftien jaar.

Bijna elke Turkse provincie zat sinds vanochtend zonder stroom. Istanbul lag helemaal plat. En nog steeds is de elektriciteit niet terug in alle wijken. Soms kwam de elektriciteit in sommige wijken even terug, maar viel later alsnog weg. Trams en metro’s in grote steden als Istanbul, Ankara en Izmir konden uren niet rijden, fabrieken moesten worden stil gelegd, stoplichten deden het niet, ziekenhuizen zaten in de problemen.

Terroristische aanslag in Turkije

De stroomstoring is te vergelijken met die in Nederland van afgelopen vrijdag (27 maart). Alleen in Nederland was het slechts een deel van het land, vandaag was het bijna overal in Turkije raak. De oorzaak is nog steeds onduidelijk. Er gaan allerlei spannende verhalen de ronde over een terroristische aanslag. Minister-president Ahmet Davutoğlu zegt dat een terroristische aanslag niet uit te sluiten is en dat dit op dit moment wordt onderzocht.

Lees ook:Doden bij aanslag Istanbul
Lees ook:Dader aanslag op paus weer op vrije voeten
Lees ook:Aanslag op reisbureau Turkije-specialist
Lees ook:Turk die paus wilde doden komt vrij
Lees ook:27 arrestaties na aanslag Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>