Turkije wil grootste islamitische universiteit gaan openen

De werkzaamheden voor het grootste vliegveld ter wereld zijn al in gang gezet, ook zijn er bouwplannen voor een mega moskee en nu willen de Turken ook de grootste islamitische universiteit ter wereld gaan bouwen.

Deze universiteit zou nog groter moeten worden dan de al-Azhar-universiteit in Egypte, één van de oudste universiteiten ter wereld.

De Turkse overheid heeft plannnen om de 29 Mayis Universiteit in Istanbul (nu nog een privéschool) om te vormen tot een gerenommeerd islamitischcentrum, net als de al-Azhar-universiteit.

De grootheidswaanzin van Erdoğan

“Het ambitieuze plan voor een islamitische universiteit suggereert dat Turkije Egypte wil overtreffen”, zegt Michael Rubin, Midden-Oostenspecialist van het American Enterprise Institute. „Erdoğan ziet zichzelf als een nieuwe sultan, een kalief.”

Sinds Erdoğans partij twaalf jaar geleden aan de macht kwam, hebben 17.000 nieuwe moskeeën hun deuren geopend. Daarmee groeide het totaal van 76.000 naar 93.000. De moskeeën worden gesubsidieerd door de Turkse staat, die ook de salarissen van de imams betaalt.

(Bron: rd.nl)

Lees ook:Rel om dragen van hoofddoek op Turkse universiteit
Lees ook:Moskeeën in Amsterdam bedreigd
Lees ook:Koerdische lessen op Alparslan Universiteit
Lees ook:Erdoğan de grootste, maar uitslag Ankara nog onzeker
Lees ook:Erdoğan lijkt nu al grote winnaar verkiezingen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Turkije wil grootste islamitische universiteit gaan openen

 1. Gast

  Wat is hier mis mee ?

    /   Reply  / 
  1. Tosca de Jong Auteur

   Hi, er is niets mis mee. Het is alleen opmerkelijk dat Turkije in alles de ‘grootste’ wilt zijn.. vandaar het voorbeeld van oa het grootste vliegveld ter wereld wat er aan gaat komen.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>