Turkse media rampzalig, social media grootste nieuwsbron

De berichtgeving in de Turkse media over de protesten in Turkije is waardeloos. Er wordt amper iets verteld over wat er echt aan de hand is in de Turkse steden. De televisie is het ergste. CNN TÜRK zond afgelopen weekend (terwijl duizenden mensen werden aangevallen door de politie) een natuurfilm uit over pinguïns. Social media als Facebook en Twitter zijn de grootste nieuwsbronnen voor de Turken. Premier Erdogan is daar natuurlijk niet blij mee.

Premier Erdogan over Twitter

Premier Erdogan uitte in een tv-interview zijn ongenoegen over die ongecontroleerde sociale media. “Er is een probleem, genaamd Twitter, waar onbegrensde leugens op staan. Dat wat ze sociale media noemen, veroorzaakt problemen in de samenlevingen van tegenwoordig.”

Mensen opgepakt vanwege tweets

Erg makkelijk om dit te roepen van meneer Erdogan, hij zorgt er immers voor dat Turkse media hun mond dicht houden.. niet gek dus dat Turken Facebook en Twitter gebruiken om nieuws, foto’s en filmpjes te delen. En om zo mensen wakker te houden. Hoewel je op social media zo vrij als een vogel lijkt, moet je wel oppassen wat je precies tweet of post. De Turkse politie heeft al 25 Twitteraars opgepakt die tweets over de politie schreven. Niet eens beledigende tweets ofzo, nee het ging om tweets als: “de politie is nu daar”, “kijk uit er is traangas”.

En als er dan wel eindelijk iets voorbij komt op de Turkse televisie wordt de waarheid verdraaid. Op de onderstaande foto is te zien hoe het woord Tayyip (de voornaam van Erdogan) is gewist van een spandoek tijdens een tv-uitzending van NTV. Er staat ‘shut up Tayyip’, maar dat laten ze niet zien.

Lees ook:Turkije blokkeert Facebook, Twitter en YouTube
Lees ook:Geen reclame meer voor alcohol op social media
Lees ook:Waterkanon vol tegen Turkse journaliste in Ankara
Lees ook:Erdoğan wil Facebook en Youtube verbieden
Lees ook:Twitter geblokkeerd in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>