Amerikaanse toestanden in mega pretpark Vialand

De opening van het mega pretpark Vialand in Istanbul liet even op zich wachten, maar nu mag het publiek er eindelijk in. Vialand is het eerste echte pretpark van Turkije en is te vergelijken met Disneyland. Hollywood-ster King Kong staat symbool. Naast het pretpark is er ook een groot winkelcentrum, een bioscoop, een park en tientallen restaurants.

Typisch Amerika

Turkije en dan met name Istanbul begint als het om vrijetijdsbesteding gaat steeds meer op de VS te lijken: grote malls waar alle mogelijke winkels te vinden zijn die je maar kunt bedenken, bioscopen met tientallen zalen en pretparken in winkelcentra. Dit soort Amerikaanse malls vind je in Istanbul volop. Vaak zijn ze alleen met de auto goed te bereiken, typisch Amerikaans dus.

Shoppen en festivals

Ook rondom het nieuwe pretpark Vialand is er van alles te doen. Blijkbaar hebben Turken niet genoeg aan alleen een dagje pretpark. Nee, er is bijvoorbeeld ook een groot winkelcentrum met winkels als Mango, H&M, Levis en supermarktketen Migros. Ook is er een bioscoop, een groot park en een festivalterrein waar verschillende optredens zullen gaan plaatsvinden.

Eten is er natuurlijk ook. Zonder restaurants en ketens als Burger King en Mc Donalds zou een pretpark of mall niet kunnen draaien in Turkije. Er moet ergens (uitgebreid) gegeten kunnen worden.

De allernieuwste rollercoaster

Er zijn veel achtbanen in het park, waaronder een baan waarin je in drie seconden naar de 110 km per uur wordt afgeschoten. Het blijkt het nieuwste van het nieuwste te zijn op rollercoaster gebied. Ook is er een wildwaterbaan en een grote zweefmolen. Het historische gedeelte van het park moet je terugbrengen in de tijd van de Ottomanen, de tijd waarin Fatih Sultan Mehmet Istanbul veroverde. Een soort ‘Sprookjesbos’ maar dan op z’n ‘Ottomaans’.

Premier Erdoğan opende het pretpark samen met zijn vrouw en dochter.

 

Lees ook:Opening groot pretpark Vialand uitgesteld
Lees ook:Megagroot pretpark opent haar deuren in april 2013
Lees ook:Pretpark Vialand in Istanbul verwacht 30 miljoen bezoekers
Lees ook:Eerste achtbaan geopend in pretpark Vialand
Lees ook:Turkse politie spaart niemand in ‘oorlogsgebied’ Taksim

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>