Kansen voor Nederlandse agrariërs in Turkije

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) ziet kansen voor de Nederlandse agrarische sector in Turkije. Ook de sectoren water(management), energie, infrastructuur en logistiek kunnen het goed gaan doen in Turkije.

Dijksma vertelde dit onlangs tijdens de opening van de Grüne Woche in Berlijn. De staatssecretaris ziet niet alleen kansen voor export van Nederlandse producten, maar ook mogelijkheden voor kennis en investeringen.

Gunstig klimaat en vruchtbare grond

,, Turkije is een groot land met belangrijke landbouwbronnen. Bovendien heeft het land de beschikking over een relatief jonge – hoog opgeleide – populatie. In combinatie met het gunstige klimaat en vruchtbare grond biedt Turkije dan ook grote kansen voor landbouw,” aldus een woordvoerder van Dijksma.

,,De laatste jaren zijn Turkse kapitaalkrachtige ondernemingen zich voor landbouw gaan interesseren, met name ondernemingen die voorheen slechts actief waren in de bouw, het bankwezen en de textielbranche. Men is in het bijzonder geïnteresseerd geraakt in de (melk)veehouderij en tuinbouw. Daarnaast bestaan er kansen voor samenwerking op het gebied van landbouwonderwijs, innovatie en biotechnologie.”

Sharon Dijksma laat weten dat zij dit jaar een bezoek aan Turkije wil brengen.

Lees ook:Turkije en Nederland gaan 400 jaar diplomatieke betrekkingen vieren
Lees ook:Nederlands bedrijfsleven kan het gaan maken in Turkije
Lees ook:J-Lo zegt politiek gevoelig optreden toch af
Lees ook:De Egeïsche kust
Lees ook:Turkse economie ontwikkelt zich razendsnel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>