Kijktip: ‘Langs de grenzen van Turkije’

Even een uurtje niks te doen? Dan raad ik je aan een aflevering van ‘Langs de grenzen van Turkije’ te bekijken. Een zeer indrukkwekende en leerzame serie over Turkije en haar buurlanden.

In deze vierdelige serie reist Turkije-correspondent Bram Vermeulen letterlijk langs de grenzen van Turkije. Vermeulen gaat de schemerzones in aan de randen met Griekenland, Cyprus, Syrië en Irak, op zoek naar de werkelijke scheidslijnen met de buren. Een belangrijke zoektocht, waarin we net zo veel over de Turken als over onszelf te weten komen.

De eerste aflevering ‘Poort naar Europa’ vond ik zeer indrukwekkend. Honderden mensen wagen dagelijk hun leven door van Turkije naar Griekenland over te steken. Velen van hen overleven dit niet.

Check de website: http://programma.vpro.nl/inturkije/ Of kijk aanstaande zondag naar de laatste aflevering ‘De laatste muur’.

Lees ook:Correspondent Bram Vermeulen verlaat Turkije
Lees ook:De beste correspondent zit in Turkije
Lees ook:Bram Vermeulen reist door het andere Turkije
Lees ook:Turkse serie ‘Muhteşem Yüzyıl’ bekeken door 200 miljoen mensen
Lees ook:Turken en Grieken willen korten op defensiekosten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>