Meer betalen voor gas en elektra

In vergelijking met de Nederlandse tarieven is gas en elektra vrij goedkoop in Turkije. Toch wordt het voor de Turken nu wel wat duurder. De nieuwe prijs van Turks aardgas is gestegen met 9,8 procent en de prijs van elektriciteit met 10,1 procent.

De nieuwe prijzen zijn per 1 oktober 2012 ingegaan. Premier Recep Tayyip Erdoğan heeft laten weten dat hij geen andere keuze had om mensen meer in rekening te brengen voor aardgas, aangezien gas duurder is geworden als gevolg van de stijgende olieprijzen. Ook de elektriciteitsprijzen zijn toegenomen. De helft van de elektriciteit die Turkije verbruikt wordt geproduceerd uit aardgas.

Lees ook:Turkse banketbakker lanceert anti-honger koekje
Lees ook:Alcohol schreeuwend duur in Turkije
Lees ook:Kou eist zijn tol in Turkije
Lees ook:Helft PVV-stemmers gaat mogelijk voor VVD
Lees ook:Nieuwe outfit voor bayram: een uitstervende traditie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meer betalen voor gas en elektra

  1. gold account

    Kansrijke sectoren Het noordwesten van Turkije vormt de belangrijkste economische regio. Circa eenderde van het bbp wordt in deze Marmararegio (Istanbul, Izmit en Bursa) gerealiseerd. Andere belangrijke economische regio’s liggen in het westen bij Izmir, in het zuiden bij Adana, Mersin en Iskenderum en in het oosten Ankara. De regio’s rond de steden Denizli, Konya, Kayseri hebben de laatste jaren veel investeringen weten aan te trekken in de sectoren textiel, voedselverwerkende industrie en meubelindustrie. In het zuiden en westen vormen toerisme en landbouw de belangrijkste inkomstenbron.Turkije is een veelzijdig land. De landbouwsector speelt een belangrijke rol in de Turkse economie. Tarwe, tabak, rijst, thee, hazelnoten en fruit zijn de belangrijkste gewassoorten. Schapen zijn de belangrijkste vorm van veeteelt. Daarnaast mag Turkije zich de grootste wol- en katoenproducent van Europa noemen. Hier vindt u meer informatie over kansrijke sectoren in Turkije. Klik op één van de links hieronder voor meer informatie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>