De legende achter de Kız Kulesi in Istanbul

De Kız Kulesi, zo heet het schattige torentje dat op een klein eilandje in de Bosporus in Istanbul staat. De toren, die ook wel Maiden’s Tower of Meisjestoren wordt genoemd is niet zomaar een torentje waar op je een prachtig uitzicht over Istanbul hebt. Er gaat een legende achter de Kız Kulesi schuil. Of het verhaal ook echt gebeurd is, moet iedereen voor zichzelf bedenken…maar ach.. het zou zomaar eens kunnen. 

Ottomaanse sultan en zijn dochter

Volgens de legende zou een Ottomaanse sultan de toren hebben laten bouwen voor zijn dochter. Zijn dochter liep namelijk gevaar. Iemand had aan de sultan verteld dat het meisje zou sterven op haar 18e verjaardag. De sultan bracht zijn dochter naar de toren, waar ze in haar eentje moest gaan wonen. Niemand zou haar iets aan kunnen doen in de ‘veilige’ toren.

Alles leek goed te gaan met het meisje, tot het moment op haar 18e verjaardag. De sultan liet die dag een fruitmand naar zijn dochter brengen per boot. In de mand bleek een slang te zitten. De slang beet het meisje en ze overleed…

Een mooi verhaal, met helaas geen ‘happy end’..

Er staat sinds kort een mini versie van de Kız Kulesi in een Turks restaurant in Rotterdam, bekijk het verhaal hier.

(foto: Tosca de Jong)

Lees ook:Klokkentoren Istanbul net op tijd voor 2010
Lees ook:Turkse serie ‘Muhteşem Yüzyıl’ bekeken door 200 miljoen mensen
Lees ook:Turkse overheid beschermt meisje (13) na gedwongen huwelijken
Lees ook:Turkse ouders praten over vermoorde dochter in docu ‘BAHAR’
Lees ook:Istanbul bouwt aan derde grote brug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>