Wat maakt Istanbul zo populair?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Istanbul, de grootste en drukste stad van Turkije, is door Tripadvisor verkozen tot de meest populaire vakantiebestemming ter wereld en won daarmee de Travellers’ Choice Destination Award. Istanbul stond vorig jaar nog op de twaalfde plek, maar heeft dus in een jaar tijd de eerste plaats bereikt. Bijzondere architectuur, interessante cultuur en veel winkels zouden voor veel mensen de doorslag hebben gegeven om voor Istanbul te kiezen. Steden als Barcelona en New York staan niet eens in de top tien. Wat heeft Istanbul dat andere steden niet hebben?

Dat toeristen Istanbul een prachtige stad vinden, kan ik mij goed voorstellen. De bezienswaardigheden zijn er prachtig. De Blauwe Moskee, de Hagia Sophia in Sultanahmet, maar ook het Dolmabahçe paleis en de Kız Kulesi, midden in de Bosporus zijn de moeite waard om te bekijken. Toeristische wijken als Sultanahmet en Beyoğlu zijn leuk, je kunt er lekker shoppen en je hoeft je er geen moment te vervelen, daar zorgen de winkeliers en obers wel voor. Er wordt over het algemeen Engels gesproken en het sterft er van leuke winkels, restaurants en hotels.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toch moet je niet te lang in de toeristische wijken blijven hangen. Het is juist leuker om naar andere wijken te gaan. Ortaköy en Bebek bijvoorbeeld. En vergeet de overkant niet: Kadıköy en Üsküdar aan de Aziatische kant. Neem de boot en bezoek dit deel eens. Hier komen soms ook wel eens toeristen, maar bussen vol Japanners zul je hier niet snel tegenkomen.

Shoppen

Istanbul is inderdaad een shopparadijs. In de Grote Bazaar kun je tapijten en allerlei prullaria vinden, ook in en rondom de Egyptische Bazaar (Mısır Çarşısı) kun je van alles vinden. Van kussenslopen tot kruiden en van zoetigheid tot gordijnen. Ben je gek op luxe? Ga dan naar één van de bijna 100 shoppingmalls. Kanyon of Sapphire, dat tevens het hoogste gebouw van Istanbul is (261 meter). Een erg leuke wijk is Nişantaşı, een wijk waar de rijke Turken shoppen en lunchen.

(foto’s: Tosca de Jong)

Genoeg te doen dus in deze miljoenenstad. Ben jij ook gek op Istanbul? Wat maakt deze stad zo aantrekkelijk? Let me know!

 

Lees ook:Heeft Istanbul ruim 14 miljoen inwoners?!
Lees ook:Turkse politie spaart niemand in ‘oorlogsgebied’ Taksim
Lees ook:Grootste winkelcentrum opent deuren in Istanbul
Lees ook:Drie verborgen schatten van Istanbul
Lees ook:‘Rust’ op de Prinseneilanden in Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>