Eerste Apple Store geopend in Istanbul

Je zou denken dat Istanbul er al lang één had; een Apple Store. Maar vandaag werd toch echt de eerste winkel geopend in shopping mall Zorlu Center aan de Europese kant van de stad. De Turkse president Abdullah Gül zou vanochtend bij de opening aanwezig zijn, maar melde zich af. Het leek mij al vrij onwaarschijnlijk dat Gül er daadwerkelijk zou zijn, maar Apple liet wel weten dat de president op een ander (onofficieel) moment toch een keer ‘een kijkje’ gaat nemen.

Overal glas

Tim Cook, de opvolger van Steve Jobs zou bij de opening aanwezig zijn, maar ook hij was er niet. Manager Steve Cano nam het over en vertelde aan het publiek dat aanwezig was over het speciale glas dat gebruikt is voor de winkel. Er is in de geschiedenis van een Apple Store nog nooit zoveel glas gebruikt als hier in Istanbul. Door het vele glas wordt er optimaal gebruikt gemaakt van zonlicht.

Veel training

De Apple Store is de 424ste winkel ter wereld van Apple. In deze nieuwe winkel in Istanbul werken maar liefst 100 medewerkers. Het is niet makkelijk om hier een baantje vinden. Winkelmanager Meltem Güner werd al een jaar geleden door Apple geselecteerd en volgde een jaar lang een training.

 

Lees ook:Mango timmert aan de weg
Lees ook:Muzikale grens Azerbeidzjan voortaan gesloten voor Hadise
Lees ook:H&M op naar Turkije
Lees ook:H&M nu ook in Turkije
Lees ook:Paris Hilton opent kledingwinkels in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>