Man wil van Bosporusbrug in Istanbul springen

Op Twitter kwam er vandaag een foto voorbij van een man die van de Bosporusbrug in Istanbul wilde springen. Hoe het met hem is afgelopen is nog niet duidelijk. Er zijn genoeg mensen die eerder van deze 65 meter hoge brug afsprongen die het niet overleefden. Ook hoor je wel eens dat springers het wel overleven. Zo was er vorig jaar een man die sprong en later door een man in een bootje uit het water werd gevist.

Lopen over de Bosporusbrug is verboden

Het komt geregeld voor dat mensen die zelfmoord willen plegen van de brug af willen springen. De velen zelfmoordpogingen is de reden geweest om de brug te verbieden voor voetgangers. De Bosporusbrug (oftewel de Boğaziçi Köprüsü) werd geopend in 1973, in de eerste vier jaar konden mensen nog over de brug lopen, maar daarna werd dit verboden. Toch weten er altijd nog mensen toch lopend de brug op te komen.

Er is een dag in het jaar dat de Bosporusbrug wel opengesteld is voor voetgangers. Dat is tijdens de Intercontinentale Istanbul Eurasia Marathon.

Hieronder zie je een filmpje van een andere man die van de brug sprong en het overleefde.

Lees ook:Istanbul bouwt aan derde grote brug
Lees ook:Tiger Woods slaat bal vanaf Bosporusbrug in Istanbul
Lees ook:Instortingsgevaar brug tijdens marathon Istanbul?!
Lees ook:Derde brug voor Istanbul
Lees ook:Rellen op Dag van de Arbeid in Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>