Nederlanders doen nieuwjaarsduik in Istanbul

Al wonen ze in Turkije, Nederlanders blijven ze in hart en nieren. Een groepje van 15 Nederlanders deed vanochtend traditiegetrouw een nieuwjaarsduik in de Zwarte Zee in het noorden van Istanbul. Inclusief oranje mutsen.Voor Turken is de koude duik maar een vreemde gewaarwording. “Er stonden meer mensen aan de kant dan in het water,” vertelt de in Istanbul wonende Nederlander Cor Wildenburg.

De nieuwjaarsduik vond plaats aan de Uzunya Beach Club in Demircikö, Kilyos, helemaal in het noorden van Istanbul. De temperatuur van het water was met 10 graden nog te doen. “Ik hoorde dat het in Nederland 8 graden was”, vertelt Cor die vorig jaar ook in de Zwarte Zee sprong. “Het voelde vandaag kouder aan dan vorig jaar, waarschijnlijk omdat het al gesneeuwd heeft.”

Er stonden naast familieleden en vrienden van de ‘zwemmers’ ook veel journalisten aan de waterkant. In Turkse kranten en websites staan foto’s van de nieuwjaarsduik.

Zwarte Zee

Cor wil nog benadrukken dat er niks zwart is aan de Zwarte Zee. “Zwart is niet de kleur, hij is net zo blauw als de andere zeeën. Zwart betekent slecht, koud.”

Lees ook:Nieuwjaarsduik in Turkije
Lees ook:Lente in Nederland, regen in Istanbul
Lees ook:Man wil van Bosporusbrug in Istanbul springen
Lees ook:Turkse mijnwerkers Ermenek nog steeds niet gevonden
Lees ook:In Nederland warmer dan in Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>