Grand Bazaar in Istanbul had zeer sechte zomer

De Grote Bazaar in het toeristische gedeelte van Istanbul heeft afgelopen zomer geen goede zaken gedaan. De winkeliers liepen maar liefst 60 procent aan inkomsten mis. Dit heeft allemaal te maken met de heftige en langdurende protesten die destijds in Istanbul en de rest van Turkije plaatsvonden. Veel toeristen waren bang en bleven weg. 

Ziya Ozalp (28) verkoopt tapijten in de Grote Bazaar en vertelt hoe rustig de zomer was. “Vooral de Amerikanen en de Canadezen bleven weg. We hebben ze de hele zomer niet gezien.” Spijtig, want de Amerikanen zijn goede klanten voor Turken en hebben vaak een volle portemonnee mee op vakantie. “Europeanen lieten zich in het begin van de protesten (juni) afschrikken, maar kwamen daarna gelukkig wel weer.” Ziya en zijn collega’s zijn er zeker van dat de meeste winkeliers zo’n 60 procent hebben misgelopen.

De Grote Bazaar is één van de grootste overdekte markten ter wereld met meer dan 58 straten, 1.200 winkels en heeft ‘normaal gesproken’ tussen de 250.000 en 400.000 bezoekers per dag.

Lees ook:Turkije nog niet klaar voor Christine le Duc-achtige winkels
Lees ook:Turkse voetbalsupporters kunnen levenslange celstraf krijgen
Lees ook:Toppers op zoek naar vliegend tapijt in Istanbul
Lees ook:Aspendos Opera en Ballet Festival in Antalya
Lees ook:‘Symbool’ Berkin Elvan (15) na 269 dagen coma overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>