Drie verborgen schatten van Istanbul

Istanbul is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de favoriete plaatsen voor een stedentrip en korte vakantie. Sinds enige tijd vliegt ook Corendon Airlines dagelijks van en naar Istanbul waardoor de gemiddelde ticketprijs flink is gedaald. De eerste keer dat je in Istanbul bent zul je waarschijnlijk vooral bij de toeristische trekpleisters kijken, voor degenen die al eens in deze stad zijn geweest of die de toeristen willen ontlopen staan hier onder drie hoogtepunten die je niet mag missen.

Çamlıca Tepesi

Vanaf deze heuvel van 261 meter hoogte heb je het beste uitzicht over Istanbul. Zoals je op de afbeelding kunt zien is het uitzicht enorm romantisch tijdens zonsondergang, maar ook overdag is het uitzicht indrukwekkend. Vanaf de heuvel heb je een mooi uitzicht over de indrukwekkende skyline van Istanbul. Je hebt een overzicht over het oude centrum, je ziet de Bosporusbrug en vanaf de heuvel kun je pas echt goed zien hoe veel moskeeën er te zien zijn. Bij het uitzichtpunt zit een klein parkje waar je in alle rust kunt gaan zitten of liggen om van het uitzicht te genieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Art walk Istanbul

Aan culturele bezichtigingen is er absoluut geen te kort in Istanbul. Als je alle moskeeën, interessante wijken en mensen wilt zien en ontmoeten kun je gerust een reis van twee weken boeken. Als je genoeg ‘oude’ cultuur heb gezien is het voor de verandering erg leuk om mee te doen aan de Istanbul Art Walk. Elke zaterdag om 1 uur ’s middags vertrekken er kleine groepjes (max 10 personen) met een gids de wijken in om moderne kunstwerken, galerieën, street art en musea te bezoeken. Neem wel van te voren contact op om je plekje te reserveren.

Setüstü theetuin

Aan het uiterste einde van het Gülhane Park ligt een kleine tuin, waar een café met terras een geweldig uitzicht heeft over de stad en de Bosporus. Het is de perfecte plek om uit te rusten en te ontspannen na een wandeling door het Gülhane Park. Als je hier gaat zitten bestel dan vooral een traditionele samovar. Dit is een theepot waar je gerust drie kopjes Turkse thee uit kunt halen.

Lees ook:Wat maakt Istanbul zo populair?
Lees ook:Politie gaat los op demonstranten Gezi Park in Istanbul
Lees ook:Skiën in het Turkse Uludag, een bijzondere ervaring
Lees ook:The Marmara Bodrum: sushi met adembenemend uitzicht
Lees ook:Corendon opent nieuwe hotels in surfparadijs Çeşme

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Drie verborgen schatten van Istanbul

 1. Connie

  goede tips, ben al een keer in istanboel geweest, maar ga binnenkort weer. ook een bezoekje aan een turks badhuis is echt heel leuk. we zoeken nog een goedkoop vliegticket naar istanbul voor de kerstvakantie. iemand nog tips?

    /   Reply  / 
 2. Tosca de Jong Auteur

  Hi Connie,

  Transavia heeft goedkope tickets naar Istanbul. Let wel; zij vliegen alleen naar vliegveld Sabiha Gokcen (dat is aan de Aziatische kant), maar vanuit daar kun je makkelijk de bus pakken naar het Europese gedeelte. (ik neem aan dat je in het Europese gedeelte blijft overnachten?)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>