Turkse serie ‘Muhteşem Yüzyıl’ bekeken door 200 miljoen mensen

Muhteşem Yüzyıl, de 16e-eeuwse dramaserie over het leven van de Ottomaanse sultan Süleyman de Grote, zijn harem en zijn vrouwen en kinderen is (naast in Turkije zelf) onwijs populair in het buitenland. De serie, die bestaat uit vier seizoenen en in 2011 begon, wordt uitgezonden in 43 landen en bekeken door meer dan 200 miljoen mensen.

Arabische toeristen naar Turkije

De lijst is lang, maar o.a in Frankrijk, Griekenland, Spanje, Polen, Marokko, V.S,  China, Rusland, Israel, Iran, Egypte, Afghanistan, en Saoedi-Arabië kunnen mensen naar de serie kijken. Vooral in Arabische landen zijn ze gek op de Turkse serie. Met name door deze serie komen steeds meer toeristen uit landen als Iran en Saoedi-Arabië op vakantie naar Turkije.

Turks Duitse actrice Meryem Uzerli

Een van de hoofdrolspelers is de Turks Duitse Meryem Uzerli (32), geboren in Duitsland en heeft een Turkse vader en een Duitse moeder. Meryem speelt Hureem Sultan, de vrouw van sultan Süleyman die hem een zoon schonk. Ze won de ‘Best Actress Golden Butterfly award’ in 2012. Ze heeft Turkije inmiddels weer verlaten en heeft in februari dit jaar een dochter (Lara) gekregen van haar ex Can Ateş.

De serie Muhteşem Yüzyıl is een tijd in opspraak geweest, omdat er getwijfeld werd aan de ‘echtheid’ van het verhaal en de gebeurtenissen in het leven van de sultan.

Trailer Muhteşem Yüzyıl

Heb jij de serie gevolgd? Wat vind jij van deze serie?

Lees ook:Turkije na V.S grootste exporteur van televisieseries
Lees ook:11 miljoen toeristen naar Turkije
Lees ook:Turkse premier: ‘Iran is onze vriend’
Lees ook:VS willen Midden-Oosten zonder kernwapens
Lees ook:Turkije op zesde plek meest populaire bestemming ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>