‘The Water Diviner’ (Son Umut) van Russell Crowe in Turkse bioscopen

In Nederland moeten we er nog even op wachten maar eind deze maand gaat The Water Diviner – het regiedebuut van acteur Russell Crowe (50) – in de Turkse bioscopen draaien. Deze dramafilm werd deels opgenomen in Australië en in Turkije.

Istanbul en Cappadocië

Russell Crowe was daarom de laatste tijd vaak in Turkije te vinden vanwege opnames in Istanbul en in Cappadocië. Russell speelt zelf de hoofdrol in de film, maar ook komiek en acteur Cem Yılmaz en Yılmaz Erdoğan komen voorbij. De Australische acteur is een fan van Turkije, dat liet hij tijdens de opnames regelmatig weten via social media. 

The Water Diviner (Son Umut is de Turkse naam) speelt zich af in 1919 en gaat over een Australiër die naar Turkije reist om zijn twee zoons te zoeken. De jongens zijn vermist sinds de Slag om Gallipoli tijdens de Eerste Wereldoorlog.

The Water Diviner draait vanaf 26 december in de bioscoop in Turkije, in Nederland vanaf 16 april 2015.

Trailer The Water Diviner / Son Umut

The Water Diviner is niet de enige film die in Turkije (en met name Istanbul) werd opgenomen… Grote Hollywood films als Skyfall en Argo gingen hem voor. Check het hier.

Lees ook:Al Pacino speelt in Koerdische film
Lees ook:Paris Hilton overal te zien
Lees ook:Turks-Iraanse film Rhino Season in première
Lees ook:Turkse film Kod Adı K.O.Z is geen aanrader
Lees ook:Bosporusbrug bindt drie jonge Turkse mannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>