Joost Lagendijk komt met boek over Turkije

Oud-politicus europarlementariër Joost Lagendijk heeft een boek geschreven over Turkije. Hij heeft dit samen met zijn Turkse vrouw Nevin Sungur gedaan. Volgens schrijver Geert Mak is het boek ´fris, helder en tegelijk persoonlijk´en het ideale Turkije-boek voor beginners en gevorderden.

Het boek werd afgelopen maandag gepresenteerd op het Nederlandse Consulaat in Istanbul en ik was er bij. Zo´n 40 Nederlanders die in Istanbul wonen waren bij de presentatie aanwezig en kochten het boek. Wie meer over Turkije en de geschiedenis wil weten zou het boek zeker moeten lezen. Het Ottomaanse Rijk en bijvoorbeeld de Armeense kwestie krijgen veel aandacht. De moeizame realtie tussen Europa en Turkije wordt natuurlijk niet overgeslagen. Ik ben net in het boek begonnen, dus kan er nog geen mening over geven. Dit doe ik later nog..

Joost als ideale schoonzoon

Joost Lagendijk is geen onbekende in Turkije. Hij wordt door de Turken wel eens de ´nationale schoonzoon´ genoemd vanwege zijn positieve kijk op de toetreding van Turkije in de E.U. Lagendijk woont en werkt in Turkije en woont samen met zijn vrouw Nevin Sungur, zij is freelance journaliste en documentairemaakster.

Wie heeft het boek gelezen en wil daar iets over kwijt? Ik hoor het graag hieronder..

Lees ook:Islamofobie geen verklaring voor alles
Lees ook:Turkse vrouw pleegt overspel en vlucht
Lees ook:‘Turken moeten voor zichzelf hervormen’
Lees ook:Turkije verbiedt boek transseksueel voor minderjarigen
Lees ook:Turkse president Erdoğan shockeert met opvattingen over vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>