Birsen Bişar uit Breda wil tweede docu maken over autisme

De Turks Nederlandse Birsen Bişar (28) uit Breda wil een tweede documentaire gaan maken over autisme. Vorig jaar ging de documentaire ‘Birsen’ van Pauline van Tuyll in première. Dit keer wil Birsen naar Turkije afreizen om daar aandacht te geven over autisme, iets wat in Turkije een nog altijd vrij onbekend onderwerp is.

Samen met haar vriend Mehmet Akyuz gaat Birsen een reis maken door Turkije. “We gaan eerst naar Marmaris, dan met de bus naar Denizli, ook wil ik naar Pamukkale en Izmir, de derde grootste stad van Turkije’’.

Taboe

Birsen gaat naar Turkije om daar presentaties te geven over autisme en er met mensen over te praten. Haar vriend Mehmet zegt dat Turkije iemand als Birsen nodig heeft om taboes over autisme te doorbreken.

Wat Birsen nu nog nodig heeft is geld. Voor de opnames in Turkije is FAIRbeeld Producties een crowdfunding actie gestart via cinecrowd. Er is al 25 procent opgehaald van het bedrag dat nodig is. Er zijn nog 28 dagen te gaan en Birsen heeft nog 3750 euro nodig.

Op www.cinecrowd.nl/birsen-naar-turkije kun je de teaser zien en meer lezen over de film.

Lees ook:Birsen Basar: een jonge Turkse vrouw met autisme
Lees ook:Turks-Nederlandse brengt autobiografisch boek uit over autisme
Lees ook:Drie maanden gratis feesten in Turkije
Lees ook:Turkije staat stil bij Holocaust
Lees ook:Kijktip: ‘Ik zie een verre reis’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>