Terug naar Turkije voor een beter leven

Jonge Turken

Jonge Turken keren steeds vaker terug naar hun land van herkomst of dat van hun ouders. Door het verharde politieke klimaat en de verminderde kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar soms heeft het daar niets mee te maken en gaat het bijvoorbeeld gewoon om een ‘geweldige stad’. In Turkije kunnen zij natuurlijk net zo goed weer buitenstaanders zijn. Lees de feiten en interessante emigratieverhalen uit het Nederlands Dagblad.

Politieke klimaat

Ook uit recent onderzoek van het Nicis-instituut en het onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat vooral hoogopgeleide migrantenkinderen weg willen uit Nederland. De opkomst van Geert Wilders en de economische malaise, zorgen ervoor dat ze het spuugzat zijn in Nederland. Volgens hoogleraar migratie- en integratiestudies, Han Entzinger, geeft het verharde politieke klimaat een gevoel van onbehagen, maar zal dat uiteindelijk niet direct leiden tot vertrek.

Verminderde kansen arbeidsmarkt

Dat geldt wél voor het gebrek aan kansen op de arbeidsmarkt. “Ze kunnen nog zoveel leren en diploma’s halen, maar uiteindelijk blijven ze buitenstaanders. Ook voor hoogopgeleide allochtonen is er een glazen plafond. Bij Turken die medicijnen hebben gestudeerd, duurt het soms jaren voordat ze werk hebben gevonden. Hun Nederlandse studiegenoten hebben veel eerder een baan. Dat is frustrerend.”

Intussen is er in het land van herkomst een schreeuwende behoefte aan hoogopgeleiden. In Turkije zijn het vooral Nederlandse bedrijven die hoogopgeleide Turken uit Nederland halen. Turkije heeft een sterk groeiende economie en voor banken en verzekeringsmaatschappijen wordt het steeds lucratiever om zich er te vestigen. Een hoogopgeleide Turk uit Nederland, die ook goed Turks spreekt, is een aantrekkelijke werknemer.

Emigratieverhalen

Werken om te leven, niet alles op afspraak en zorgzaamheid

Nilgün Yerlin (39) woont in Izmir en werkt als schrijfster, theater- en televisiemaakster in Turkije en Nederland.

“Mensen in Nederland leven om te werken en in Turkije is dat precies andersom. Een spontane afspraak in Nederland is bijna onmogelijk, terwijl vrienden en buren hier gewoon binnenlopen. Daar moest ik in het begin aan wennen. Want was ik eenmaal aan het werk, dan vond ik dat bezoek wel gezellig, maar dan werd ik onrustig, omdat mijn tekst afmoest.

Sinds ik in Izmir woon, nu drie jaar, ben ik het rustiger aan gaan doen. Ik merkte dat ik in Nederland al die jaren niet had geleefd, maar alleen had gewerkt. Toen mijn Turkse buurvrouw op een dag spontaan een extra pan eten voor mij had gekookt, voelde ik me pas echt thuis. Dat had ik nou zo gemist in Nederland. Die zorgzaamheid, die aandacht.

Vanuit Nederland had ik een klimopplantje meegenomen dat het eerste jaar helemaal niet wilde bloeien, het tweede jaar groeide er langzaam één blaadje en nu staat de hele muur in bloei. Dat is symbolisch voor mijn verblijf hier. Het duurt een aantal jaren om wortel te schieten. Ik ben drie jaar geleden weggegaan omdat ik de ‘allochtonerie’ in Nederland helemaal zat was.

Mijn man is half Brits, half Turks en in Londen en Turkije deed onze nationaliteit of geloof er nauwelijks toe. Maar in Nederland, waar ik nota bene vanaf mijn tiende woon, bleef ik ‘die allochtoon’, ‘die Turk’ en ‘die moslim’. Daar was ik zo klaar mee. Aan de andere kant kon ik wel uit Nederland weggaan, maar kreeg ik Nederland niet zo makkelijk uit mij.

Er bestaat geen volk zo eerlijk als de Nederlanders, in Turkije vinden ze dat bot. Als je in Nederland tegen een bellende vriendin zegt, ‘joh, ik ben moe, bel je morgen’, reageert zij waarschijnlijk begrijpend, want ze is negen van de tien keer zelf ook moe. Maar in Turkije is dat beledigend.

Ik wist dat ik weer terug moest naar het theater toen ik met mijn man naar een Turkse komedie ging en ik alleen maar huilde. Zegt hij: ‘Nil, het is om te lachen, hoor’. Maar ik wist dat ik het theater zo had gemist. Nu is mijn nieuwe show ‘De adem van Eva’ klaar en in november ga ik zeven maanden in Nederland op tournee. De planning is dat ik daarna weer terugkeer naar Turkije, maar je weet het maar nooit.”

Klik hier voor leuke video’s over het leven van Nilgün Yerli.

Wilders niet interessant, Istanbul als droomstad

Fatma Celik (31), woont sinds twee jaar in Istanbul waar ze werkt bij Unamic/HCN, een Nederlandse organisatie die voor bedrijven klantcontacten, zoals klantenservices, afhandelt.

“Mijn ouders hopen ieder jaar dat we terugkeren naar Nederland, maar mijn zusje en ik vinden het veel te leuk in Istanbul. Ik heb mijn vaste baan als personeelsfunctionaris in Nederland opgegeven om in Turkije te gaan wonen. Dromen deed ik altijd al over een leven in Istanbul en op een gegeven moment moet je óf ophouden met dromen óf je droom waarmaken. Dat heb ik gedaan, samen met mijn zusje.

Via via ben ik bij een van de callcentres van Unamic/HCN terecht gekomen, een Nederlands bedrijf met buitenlandse vestigingen, zoals in Istanbul. Ik werk daar als managementassistent, iets onder mijn niveau, maar daar staat tegenover dat veel van mijn collega’s, net als ik, Turken uit Nederland zijn. We begrijpen elkaar en zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Zo missen we allemaal onze achtergebleven familie en vrienden. Ik ga minstens een keer per half jaar terug naar Nederland. Mijn ouders en broertje wonen daar nog steeds. Zelf ben ik opgegroeid in Cuijk. We gingen iedere zomer naar Istanbul waar mijn familie woont.

Ik heb HBO Personeel en Arbeid gestudeerd, maar het is voor mij moeilijk om in dat vakgebied in Turkije een baan te vinden. Mijn Turks is daar niet goed genoeg voor. Ook al praat ik veel beter Turks dan de gemiddelde tweede of derde generatie Turken in Nederland. Voor dit soort werk moet je ook in vakjargon kunnen praten en dat is lastig.

Ik hoefde eigenlijk helemaal niet te wennen aan Istanbul. Het is een geweldige stad. Het is er goed weer, druk, gezellig, er is altijd iets te doen en er wonen veel jonge mensen. Geert Wilders en het vermeende negatieve klimaat in Nederland hebben geen rol gespeeld om te emigreren. Ik heb zelf nooit negatieve ervaringen gehad, ben nooit gediscrimineerd en heb me in Nederland altijd thuis gevoeld. Ik vind die hele persoon van Geert Wilders totaal niet boeiend.”

Bron: Nederlands Dagblad, 22 augustus 2009

Lees ook:Gewapend glas voor Turkse knuffelallochtoon
Lees ook:HBO-Rechten studente vindt leven in Turkije veel aangenamer
Lees ook:Hoger opgeleide Turken huwen geen autochtonen
Lees ook:De Turkse roots van Songfestival zangeres Joan Franka
Lees ook:Turkije in diepe rouw na brand in mijn

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Terug naar Turkije voor een beter leven

 1. Katrien Sneppe

  zeer interessante verhalen terug te vinden

    /   Reply  / 
 2. De Duivel

  Ik Hoop Inderdaad dat ze snel oprotten !
  Moet Je Zien Hóe die aan het Geld komen om in Eigen Land het Land op te bouwen die verraders van Alle Vertrouwen en Menselijkheid !

  Moet Je Zien wat die met Onze Kinderen doen !

  Wat Ben Je Toch een lul zeg , rouvoet ,als Je Godverdomme nóg één dubbeltje van Ons terug wil schaam Je je niet om met Je bende geharde staatscriminelen Ons Huis zelfs te verkopen om dáár aan te komen , Onze Kinderen de bordelen in te werken , vuile schoft , amorele christenhond.
  900.000 dwangbevelen …Zegt dát Je iets rat ?
  Nee…Zeggen 5 tv zenders met Onze Kinderen er op die Hun Lichamen moeten verkopen voor veel al semieten Je iets ?

  En die semieten mogen alle gestolen staatsgelden wél houden , terwijl hier nú er invallen zijn bij laagste inkomens of er nóg een onderbroek gevonden kan worden , er al gegluurd wordt naar de spaarpot van Onze Kinderen?

  Waarom hoeven joden en semieten nooit de rekening te betalen en Wij steeds wél ,ben Je een Racist ,discrimineer Je Graag ?

  Waarom niet stoppen en terugbetalen of Denk Jij nou dat die honden omkomen van de honger , Gehersenspoelde idioot ?

  Weet Jij Wél wat die semieten met Onze Kinderen uitvreten , moet Je Zien wat die met Onze Kinderen doen ?

  Jou Verantwoordelijkheid ligt Thuis én Nergens anders !

  Je Mag Onderstaanden Wél eens gaan vervolgen , net als Je bij Je Eigen weerloze Volk óok kan , voor schadevergoedingen , herstelbetalingen , opkomen Vóór Ónze Rechten ,Ons Beschermen , Ons Liefhebben en niet verrotte Kinderverkrachtersrassen en plundercultuurtjes !

  Joden moeten aangepakt worden en semieten ook!
  Kun Je je nog Herinneren hoe die semieten steeds over respect tegen Ons liepen te brallen , Kijk beneden even hoe die hún respect betonen en die joden óok !

  Antisemitisme ? Een jood is een buitenlander ,die heeft ook al dubbele nationaliteit .Hoe kan een buitenlander in Óns Land Óns de wetten voorschrijven, ( de Kinderverkrachter ballin,donner , demmers ( ook een ) ,van agt8 ook een ),ruud lubbers ( ook een ) etc,etc ) , dat deden ze volgens Mij ál toen ze nog geen eens de dubbele nationaliteit hadden ( van agt ruud lubbers waren toen al justitie en geheime dienst ( 70tiger jaren ) ,laat dát “dienst” maar weg…joods moordcommando tegen Óns op Onze Eigen Kosten ,wat wil je meer? Tot Heden verdwijnen er nóg 1200 Mensen per jaar zeer spoorloos !

  Hij erg ,IK Ben Pas de Ergste Antisemiet die Bestaat !
  En Waarom Zou Men Geen antisemiet Zijn , Dat zou niet Gezond Zijn , voor Je Volk en helemaal Voor Je Kinderen !
  Die Viezerikken verkrachten Onze Kindern massaal op de lagere scholen !
  Die joden en die islamieten gezellig samen , dat zijn de ergste terroristen die de Westerse Beschavingen ooit moeten hebben verdragen !
  Tijdens het weekje schoolreis verkrachten die joden in nauwe samenwerking met semieten Onze Kinderen op gruwelijke manieren !
  Gebruiken daarbij heroine,lsd,ghb,alcohol,tabak,spiertraumaverwekkers,reproductieremmers,antibiotica om de ontstekingen tegen te gaan die ze met soldeerbouten en eindeloze verkrachting veroorzaken !
  Laat de Haren van Je Kind Testen op deze stoffen !
  Dit heb Ik al Eindeloos aan deze zelfde soort hufters aangegeven ,die rechtstaat van verraad en misdaad , ze weten wat er gebeurd zeer massaal , deze rechter en deze officier zijn terroristen die Ons doodgewoon alle verdediging uit Handen slaan maar steeds , om Onze Kinderen verder te kunnen verkrachten en Ons verder te plunderen .
  Deze smeerpijpen hebben Ons zelfs in 1991 buiten de wet gesteld om beter te kunnen plunderen .Hier moet de doodstraf voor Komen en anders niet ,die rechtstaat van verraad ontsnapt niet ,want terrorisme en misdaden tegen de Mensheid verjaren niet !Jullie Komen Ook aan de Beurt stelletje Honden !

  Verwerpelijk uitschot ! Krijg de Kanker en Sterf aan een hartaanval !
  Zijn Vast Weer joden dit stel…wedden ?
  Met een Stuitend laag bij de gronds Karakter en anti Kaukasische Racistische zeer Verwerpelijke en Schadelijke Gedragingen uit Racistische Motieven waarvoor ze zelfs de rechtsstaat misbruiken ..Dit is terrorisme !
  En We betalen ze ook 8000 Euro per maand dat onzalige stel ,ja…per stuk verdriet ,die Komen Terug ,mét Rente ,Élke Euro !

  Geplaatst door Judith op 1 oktober 2009 om 11:54

  Het is nogal laf om op een forum Geert Wilders te vergelijken met Hitler..Als je dat doet dan sta je gelijk met je rug tegen de muur en is er geen discussie meer mogelijk..Dus sodermieter op om steeds de tweede wereldoorlog erbij te halen, linkse salon-socialisten, dat is het enige wat jullie kunnen zeggen… andere argumenten bestaan er niet..
  Denk maar niet dat..als de moslims Nederland hebben overgenomen..dat zij jullie zullen sparen..integendeel verraders van het volk worden ook door de moslims als minderwaardig gezien..want zij denken..dat doen ze dan ook bij ons!!!!

  Antwoord op deze reactie

  De Duivel Antwoord:
  oktober 1st, 2009 om 19:49

  Hallo , Hitler was geen Slecht Mens , maar de jodenpropaganda gedurende 70 jaar heeft een eenzijdig vals beeld van Hem geschetst , ga maar eens opletten , Je wordt voortdurend en overwegend overspoeld door jodenpropaganda op allerlei gebied ,ook in films zelfs , maar óók Hitler ,toen die ontdekte wat de joden en semieten , net als nu , met de Kinderen massaal op de scholen aan het uitspoken waren heeft de Kinderen van Zijn Volk en zijn Volk Pogen te Beschermen tegen het beest dat de jood en islamiet is , dat moet op héél de Wereld een ander nog nadoen !

  Ga Je Kind laten Testen op sporen van heroine,ghb,lsd,alcohol,tabak,reproductieremmers,spiertraumaverwekkers,experimentele stoffen,farmaceutica en antibiotica.

  Als Je Kind op Schoolreisje is geweest heeft Die deze stoffen in het Lichaampje.
  Joden en semieten gezamenlijk verkrachten gedurende schoolreisje de Kinderen , met extreem geweld,martelingen,drugs en Hersenspoelingen!

  De schade is enorm en veel onmiddelijk,het Gezin valt uit een door emotionele gevolgen en traumas,drugsgebruik,roken,alcoholgebruik,spieratrophy,diabetes(vanwege 7 dagen dag en nacht wakker gehouden worden)angstig met Mensen en Leeftijdsgenoten,zeer gemakkelijk verkrachtingslachtoffer voor joden en semieten en afrikanen , psychische en fysieke gebreken,ziekten ,afwijkingen ,sociale gevolgen , angst ,haat ,geweld of Slachtoffer daar van , eindigen in een hoerenkast etc etc , dus die Hitler …Die Was en Is Oke !

  Antwoord op deze reactie

  Geplaatst door Gerard op 28 september 2009 om 19:07

  Uit de reacties moet ik helaas opmaken dat het fascisme nog steeds (blinde) navolgers heeft. Alsof we dat niet allang wisten. Denk goed na heren, dames. Wilders is als het medicijn dat erger is dan de kwaal. Hij is NIET de oplossing. Doordenken dus. Van mij mag hij best een poosje MP worden, hoor. Als onderdeel van een nieuwe Verelendungspolitic. De geschiedenis is een zich herhalend fenomeen. We schijnen het maar niet te leren.

  Antwoord op deze reactie

  Judith Antwoord:
  september 30th, 2009 om 20:42

  Gerard Vertel jij dan eens even wat de Wilders-fans dan moeten doen..of juist niet moeten doen..Kom jij dan eens met de oplossing..en waar moeten we op stemmen….

  Antwoord op deze reactie

  De Duivel Antwoord:
  oktober 1st, 2009 om 19:33

  Ik Zal even Antwoorden My Dear !

  Stem op Wilders , want Hitler,djengiz khan en de Rode Kmher zijn even elders bezig , dus die vallen af !

  Maar Wat Wilders Stemmers Moeten Doen is …

  Joden er uit en laten betalen tot het einde der tijden voor wat ze Ons en Onze Kinderen geflikt hebben !
  De islamieten eruit vanwege precies hetzelfde !
  Alles Wereldwijd van beiden confisceren !
  Ze schade aan Ons,Onze Menselijkheid,de Mensheid,en Onze Kinderen tot in eeuwigheid laten betalen !
  Rechters aan de dichtstbijzijnde Lantaarnpalen ophangen , de hoge raad ook ?
  De gehele ambtenarentop ook !
  Alle gouden handdrukken terughalen , alle bonussen ook en ze wat andere geven waar ze ook wel tevreden mee zijn , in hun reet !
  Alle financiale instellingen , banken , bedrijven die meededen aan de plunderingen en staatsterrorisme van de afgelopen 25 jaar convisceren en top ophangen aan lantaarnpalen.
  Uitzoeken wie , ja de joden en hondjes van ze,opsporen die alle staats en Volkseigendommen hebben verkwanseld , ook die nu een te dure baan in de EU hebben , alles convisceren en weer lekker Volkseigendom maken ,zonder jood,zonder islamiet,zonder staat van verraad,zonder schuldeisers die zelf schuldig zijn,
  En Zorgen Dat We Weer Zelf Voor Ons EIGEN Volk gaan Zorgen en niet meer de jood en zn maten Ons laten naaien !Kunnen We Eindelijk Eens Gelukkig Worden , samen mét Onze Kinderen zonder dat een jood,een semiet dat steeds maar verwoest …en die afrikanen …nou die zijn mét die twee anderen Ons al 2800 jaar aan het verkrachten , tot hoer aan het maken en afpersen…Tabé

  En zo Weet Ik nog Wel Wat meer , maar Mn Vingers Staan nu Krom !

  Hoi

  Antwoord op deze reactie

  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 19:03

  Wat die Kinderverkrachtingen aangaat !
  Moet Je een jodin eens Vragen of ze nog wat liefdespijlen voor Je heeft , leuk !

  Of een jood zoals donner,demmers etc , of Je mischien Je Hand even in hun kont mag steken en kriebelen….zijn ze dol op !

  Of Vraag ze of het echt Waar is dat ze tegen Onze kinderen Schreeuwen “vuile stinkhoer kom hier en lik mijn ballen”
  Kun Je aan islamietische leiders ook vragen , doen het ook ,gezellig samen met de kutjood !

  Antwoord op deze reactie

  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 18:59

  Nou heb Je ook nog joden bij de rechtbank,justitie zoals donner,demmers,hirsch ballin en vele,vele anderen , ga maar na wat Je winst is met medewerking van instanties in jodenhand zoals de aivd,de staat,de rechtbanken , de Politiek ,de media !

  Waarom Dacht Jij dan dat Allen Die Ooit Wat Voor het Eigen Volk Wilden afgeschoten zijn of afgeperst ?
  Of in de almachtige jodenmedia , ja ook al van hun , steeds afgebrandt wordt ?

  Omdat joden buitenlandse bezetters zijn van inderdaad het slimste soort , die hebben zichzelf zelfs een dubbele nationaliteit gegeven samen met hun semietenvrienden waar ze al duizenden jaren de Planeet mee afstropen , die hebben in de loopvan 2800 jaar het gehele Noordelijke Halfrond verruineerd en geplunderd , en als de jodencensuur ooit ophoudt zullen er door geheel Europa resten van opgegeten Mensen van Onze Volkeren gevonden worden !

  Die hebben dé rotste cultuur die Je op Aarde kunt vinden , het rotste vóór Ons !

  Alles Wat Ooit van Ons was is nu van hun , rara hoe kan dat ?

  Die hebben zelfs zo slimme plundersystemen waar We in Geboren worden zelfs , dat ze Ons na 25 jaar stropen óók nog willen laten betalen voor de kosten en schade daarvan ,nah…das slim zeg !!!

  Het Ziet er naar uit dat ze zo veel Mensen zo krankzinnig hebben geneukt als Kind op de lagere scholen dat het ze nog gaat lukken ook !

  Balkenende Weet nu ook wat ze zijn,wie ze zijn én wat ze doen , dát Weet Die nu Ook Zelf , net als Ik al Jaren !

  Antwoord op deze reactie

  Persoonsgegevens niet veilig bij AIVD

  persoonsgegevensDe Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) wisselt te makkelijk persoonsgegevens uit met buitenlandse inlichtingendiensten. Daardoor verstrekt de AIVD soms onrechtmatig gegevens aan collega’s in het buitenland.

  Dat concludeert de commissie die toezicht houdt op de inlichtingendiensten (CTIVD).

  De commissie concludeert ook dat de AIVD per afzonderlijke inlichtingendienst uit het buitenland onvoldoende controleert en motiveert of deze wel in aanmerking komt voor samenwerking.

  Lees ook:Onderzoek naar sfeer binnen MIVD
  Lees ook:Jaarlijks duizenden nieuwe staatsgeheimen
  Lees ook:Brand in Brussel, ontruiming gebouw Europese Commissie
  Lees ook:Balkenende vergeet de burger
  Lees ook:De trouwfoto van een crimineel die we niet mogen zien

  Heb jij Ambtenaar.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Klik hier!

  Wat is jouw mening? | Permalink

  Door Willem Hofs op donderdag 1 oktober 2009 om 10:06, in de categorie Veiligheid, Vrijheid.

  Reactie

  Tja Logisch de aivd zoals alle overheidsdiensten zijn al ongeveer 45 jaar volledig in de handen van joden , die dienen hun eigen zaakjes,eigen belang,niet Ons,niet Ons Volk ,wordt zelfs uitgebreid tegen Eigen Volk gebruikt met de goorste misdaden en manipulaties !

  Aan hoeveel terrorisme ,misdrijf en manipulatie, ook in Nederland ze hebben gedaan op gezag van de jood zoals ruud lubbers , zal wél altijd “staatsgeheim?” blijven !

  Dus de aivd als wapen van en voor joden , ja dan heb Je zulke ontwikkelingen als info verlies ten koste van Je Volk en Bevolking !

  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 18:46

  Wist Je dat bij voorbeeld de jood doctors van leeuwen , zelf Samir A heeft gehandpicked , hem heeft verkracht,vernederd en de straat opgeschopt , Hem toen heeft belaagd met een heel leger en Hem vervolgens opgeknoopt op de tv en in alle Kranten als er zou terrorisme zijn ?

  Tja,aivd of bvd van de joden alletwee !

  Wist Je dat als die joden er niet waren geweest We nooit terrorisme en Rassenhaat zouden hebben gehad ?

  Antwoord op deze reactie

  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 17:45

  Ik Doe Aangifte Wegens Racisme !

  Waarom zijn er zuivere joodse scholen ?
  Waarom zijn er zuivere islamietische scholen ?

  Waarom zijn er GEEN zuivere Kaukasische scholen ?

  SLEEP ZE VOOR DE RECHTER ALLEMAAL !

  Antwoord op deze reactie
  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 17:49

  Ik Doe WEER aangifte wegens Racisme !

  Waarom hebben joden alle hoge baantjes en alle anderen de lage baantjes en Onze Kinderen , Onze Eigen Kinderen de Laagste baan als Kindhoer van joden en islamieten , die Ze ook volspuiten met heroine en verkrachten ?

  Waarom zijn de kinderen van de joden en semieten niet ook hoer ?

  Antwoord op deze reactie
  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 17:50

  Ik Doe WEER Aangifte wegens Racisme ?

  Waarom blijven joden steeds verdienen en moeten Wij steeds betalen ,waarom maakt de jood de schuld van zijn werken de Onze ?

  Antwoord op deze reactie
  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 17:52

  Ik Doe Weer Aangifte van Racisme ?

  Waarom valt de jood Ons steeds aan met de wet en niet zichzelf , aangezien die zelf enig schuldige aan alles is ?

  Antwoord op deze reactie
  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 17:54

  Ik Doe WEER Aangifte van Racisme !

  Waarom maakt die jood met zijn wet het Ons zo moeilijk om als door hun verkracht Kind rechtvaardigheid te krijgen en schadevergoedingen tot in eeuwen , en voor een krasje dat ze nog niet eens zelf beleefd hebben Ons Wél eeuwig laten betalen ?

  Antwoord op deze reactie
  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 17:57

  Ik Doe WEER Aangifte van Racisme !

  Waarom heeft die jood het steeds over Ons op tv , en als Wij Ook Wat Zeggen , Ons dan aanvallen met antisemitisme en racisme , rechtsradicaal zijn en pedofiel en homofiel en de kerk en de wet ?

  Waarom valt die zich zelf dan niet aan , die doet dat alles zelf en zelfs met Onze Kinderen nota bene ook nog ?

  Antwoord op deze reactie
  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 18:00

  Ik Doe WEER Aangifte van Racisme !

  Waaorom haalt die jood massaal islamieten binnen ,verkracht met ze samen Onze Kinderen , maar gaat op tv alleen kwaadspreken over Ons Die verkracht zijn en over de islamiet….waarbij die jood de islamiet de hand boven het hoofd houdt bij maasale misdaden zoals Wijken verkrachten onder jodenbeheer ?Dat is toch haatzaaien ?

  Antwoord op deze reactie

  De Duivel Antwoord:
  oktober 1st, 2009 om 18:01

  Ik Doe WEER Aangifte van Racisme !

  Waarom heeft de jood het altijd goed en Wij het altijd Slecht ?

  Antwoord op deze reactie
  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 18:03

  Ik Doe WEER Aangifte van Racisme !

  Waarom heeft de jood het altijd goed en Wij het altijd slecht sinds die er is ?

  Antwoord op deze reactie
  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 18:07

  Ik Doe WEER Aangifte van racisme ?

  Waarom beliegt U Kleine Kindertjes en het Volk met Uw eeuwige oorlogsverhalen die u noch zelf beleefd ,noch zelf meegedaan heeft.

  Waarom zet u aan tot haat tegen een onschuldig Volk , dat was u zelf toch …de oorzaak van de tweede wereldoorlog !
  Waarom moeten We Ze haten ,terwijl We Ze Liefhebben ?

  Waarom maakt u Iedereen bang die Wat Anders Wil Zeggen ? Is dat discriminatie ?

  Antwoord op deze reactie
  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 18:10

  Ik Doe WEER Aangifte van Racisme !

  Waarom heeft U wél alle woord op Onze TV en Wij niet een ?

  Antwoord op deze reactie
  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 18:12

  Ik Doe WEER Aangifte van discriminatie ?

  Waarom heeft u wél alle woord op tv en Wij Zelf niet Een , en als ….worden We bedreigd,verkracht,vermoordt,afgeperst.en bedrogen ?

  Antwoord op deze reactie
  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 18:14

  Ik Doe WEER Aangifte van Racisme !

  Waarom misbruikt u Onze Eigen Overheden én Mensen tegen Ons , terwijl u de enige dader bent ?

  Waarom beschermt u zich wél met de wet en valt u Ons alleen maar aan met de wet ?

  Waarom beschermd u Ons niet oók mét de wet ?

  Antwoord op deze reactie
  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 18:17

  Ik Doe WEER Aangifte van Racisme en discriminatie !

  Waarom bedreigt u ,mét de wet ,de staat , en de overheid , en politiek alle Mensen en Kranten die Wat Zeggen en u zelf om uw woord van geweld , moord en haat niet ?

  Antwoord op deze reactie
  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 18:19

  Ik Doe WEER Aangifte van discriminatie en Racisme !

  Waarom noemt u zichzelf , die Ons Allen als Kind verkracht heeft de “goede” en Ons die verkracht zijn door u en u nooit iets hebben aangedaan de Slechten ?

  Antwoord op deze reactie
  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 18:21

  Ik Doe WEER Aangifte van Racisme en Discriminatie !

  Waarom Wij degenen die door u verkracht zijn altijd moeten betalen en u , de Kinderverkrachter altijd wil verdienen…….aan Ons ?

  Antwoord op deze reactie
  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 18:25

  Ik Doe WEER Aangifte van Racisme en Discriminatie !

  Waarom na 25 jaar plunderen en terrorisme wilt u dat Wij , die geplundert zijn , nog een keer aan u , de plunderaar gaan betalen ?

  Waarom betaald u niet zelf de schade aangericht ,ook aan Ons,en vergoedt Onze Schade en Vreselijke Leed ?

  Waarom u wél zelfs nog een oorlogsuitkering als zelfs tweedegeneratieslachtoffer en Wij weer niets , zelfs niet voor de Schade Ons nu weer aangedaan ?

  Antwoord op deze reactie
  Geplaatst door De Duivel op 1 oktober 2009 om 18:32

  Ik Doe WEER Aangifte van Racisme en Discriminatie !

  Waarom werken rechters en staat vóór u en niet vóór Ons ,het Volk ?

  Antwoord op deze reactie

  http://ambtenaar.blog.nl/politiek/2009/09/07/burger-geen-interesse-in-mijn-overheid#comment-451

  Geen Interesse in Je Site …gossie
  Wat Wil Je met een overheid die Ons al 25 jaar plundert , verkracht , genocide pleegt en aanzet tot , Onze Kinderen verkracht , waar de hele top van justitie bestaat uit totaal maar dan ook totaal verrotte creeps die Kindevekrachten als hobby hebben ,Onze Kinderen ?

  Die Volks en staats eigendommen stelen en daar weer mee het Volk meer dan 20 jaar gaan beroven en plunderen ?

  Die Ons in 1991 buiten de wet stelt om nog beter te hunnen plunderen.Die bij persoon van creep hoogervorst in 1995 ambtenaren helemaal beveelt Ons niet te mogen helpen en bijstaan , zoals lang daarvoor de politie ook al niet in de Wijken tegen vullis ( buitenlanders )mochten optreden en ze bij wet ook nog tegen Ons dan weer beschermden !Zoals Je Weet had de rechtbank die van buitenlanders is , daar in al de jaren een Blanke Jongeman of Persoon voor ten toon op tv .
  Zelf van uit de staat en geheime diensten terrorisme in het Land introduceren en het zelf veelvuldig plegen daarvan , zowel tegen Ons als andere volken , zowel met misbruik van Ons als met leden van andere volken !
  Het vermoorden van Burgers,Kinderen,Ambtenaren,Politici en Presidentskandidaten en een aanval tegen het Koningshuis georganiseerd hebben , de staat ,de wet , de Politiek als dagelijkse bezigheid saboteren ,aanvallen en bedreigen ,het Volk en anderen oo steeds aanvallen , bedreigen ,agressief,hopeloos en bang maken , plunderen en verkrachten ook ?

  Je met Je plunderbonusvriendjes verschansen tegen het Zien van Ons Leed en door Jou aangedane armoede , Ons aan massas islamietische Kinderverkrachters overlaten ,zonder bescherming tot heden , en alk KInd door Jou ,Jullie toedoen voor het bereiken van de twaalfde Levensjaar veelvuldig verkracht en verwoest op om en in scholen door jullie en semieten

  En Ons nu met Weer Alle middelenmisbruik pogen Ons Dáár Weer voor te laten betalen de schade ,de diefstallen ,de plunderingen,berovingen en enorme Leed aan Ons en Onze Kinderen , elke hulp en bijstand weigeren , elke hulp en bijstand onmogelijk maken omdat hoogervorst en eerder anderen al eerder de politie helemaal verweigerden Ons met wat dan ook te helpen?

  Het hele Land en Alle Mensen Monddood maken met Je kutstaat,Je kutwet en Je kutjoden ?
  Kranten die bang zijn de Waarheid te Schrijven!
  Van uit overheden de Bevolking belagen,verkrachten.vermoorden,Monddood maken?

  Terwijl Jij Je druk maakt om Je kutbonus,Je kuthandshake , laffe uitbuiter!!
  Voor meedoen aan al deze misdaden ?

  De misdaden verjaren niet , dat zijn allen misdaden tegen de Menselijkheid,de Mensheid,en hulp aan staatsterrorisme , die bonussen en handshakes zul Jij niet lang van genieten !

  Er zijn net wat gespuis opgehangen om wat ze Hutisi en Tutsis aan deden , wat Denk Jij wat Jou Lot Zal Zijn , zwijn ?

  Je kunt wél Je lijsten nóg langer maken , dan hebben Wij ook nóg meer plezier ,zo gauw als We weer “niet corrupte en verdorven in de rij gestaan hebbende rechters en justitie” hebben die dan niet meer de hond van de joden zijn !

  Dan Zul Je Ons Weer Zien , Dat Beloof Ik Je !
  Geen cent zul jij behouden van de rooftochten !

  Ok , maar de staat van verraad is Zeker niet populair , al doe Je nog zo veel dansjes op tv en kus je nog zo veel babies,bah

  Je dient Kinderverkrachters en plunderaars,genocideplegers en aanzetters daartoe,terroristen , das geen carrierekeuze !

  Hheeeehh waarom zijn wij nou nietjet poupoelar?

  Nou ….Daarom !

  ——

  Al van die naamgeving “mijn overheid”moet Ik Kotsen!
  Mijn overheid is een plunderaar ,een genocidepleger,een Kinderverkrachter,een moordenaar,die heeft Mijn Geld,Mijn Bezittingen,Mijn Geluk,Mijn Toekomst,Mijn Eer,Mijn Kinderen ,Mijn Volk , berooft,gerooft,gestolen,geplundert.

  U Wacht de Galg !

  Geen Interesse in Je Site …gossie
  Wat Wil Je met een overheid die Ons al 25 jaar plundert , verkracht , genocide pleegt en aanzet tot , Onze Kinderen verkracht , waar de hele top van justitie bestaat uit totaal maar dan ook totaal verrotte creeps die Kindevekrachten als hobby hebben ,Onze Kinderen ?

  Die Volks en staats eigendommen stelen en daar weer mee het Volk meer dan 20 jaar gaan beroven en plunderen ?

  Die Ons in 1991 buiten de wet stelt om nog beter te hunnen plunderen.Die bij persoon van creep hoogervorst in 1995 ambtenaren helemaal beveelt Ons niet te mogen helpen en bijstaan , zoals lang daarvoor de politie ook al niet in de Wijken tegen vullis ( buitenlanders )mochten optreden en ze bij wet ook nog tegen Ons dan weer beschermden !Zoals Je Weet had de rechtbank die van buitenlanders is , daar in al de jaren een Blanke Jongeman of Persoon voor ten toon op tv .
  Zelf van uit de staat en geheime diensten terrorisme in het Land introduceren en het zelf veelvuldig plegen daarvan , zowel tegen Ons als andere volken , zowel met misbruik van Ons als met leden van andere volken !
  Het vermoorden van Burgers,Kinderen,Ambtenaren,Politici en Presidentskandidaten en een aanval tegen het Koningshuis georganiseerd hebben , de staat ,de wet , de Politiek als dagelijkse bezigheid saboteren ,aanvallen en bedreigen ,het Volk en anderen oo steeds aanvallen , bedreigen ,agressief,hopeloos en bang maken , plunderen en verkrachten ook ?

  Je met Je plunderbonusvriendjes verschansen tegen het Zien van Ons Leed en door Jou aangedane armoede , Ons aan massas islamietische Kinderverkrachters overlaten ,zonder bescherming tot heden , en alk KInd door Jou ,Jullie toedoen voor het bereiken van de twaalfde Levensjaar veelvuldig verkracht en verwoest op om en in scholen door jullie en semieten

  En Ons nu met Weer Alle middelenmisbruik pogen Ons Dáár Weer voor te laten betalen de schade ,de diefstallen ,de plunderingen,berovingen en enorme Leed aan Ons en Onze Kinderen , elke hulp en bijstand weigeren , elke hulp en bijstand onmogelijk maken omdat hoogervorst en eerder anderen al eerder de politie helemaal verweigerden Ons met wat dan ook te helpen?

  Het hele Land en Alle Mensen Monddood maken met Je kutstaat,Je kutwet en Je kutjoden ?
  Kranten die bang zijn de Waarheid te Schrijven!
  Van uit overheden de Bevolking belagen,verkrachten.vermoorden,Monddood maken?

  Terwijl Jij Je druk maakt om Je kutbonus,Je kuthandshake , laffe uitbuiter!!
  Voor meedoen aan al deze misdaden ?

  De misdaden verjaren niet , dat zijn allen misdaden tegen de Menselijkheid,de Mensheid,en hulp aan staatsterrorisme , die bonussen en handshakes zul Jij niet lang van genieten !

  Er zijn net wat gespuis opgehangen om wat ze Hutsis en Tutsis aan deden , wat Denk Jij wat Jou Lot Zal Zijn , zwijn ?

  Je kunt wél Je lijsten nóg langer maken , dan hebben Wij ook nóg meer plezier ,zo gauw als We weer “niet corrupte en verdorven in de rij gestaan hebbende rechters en justitie” hebben die dan niet meer de hond van de joden zijn !

  Dan Zul Je Ons Weer Zien , Dat Beloof Ik Je !
  Geen cent zul jij behouden van de rooftochten !

  Ok , maar de staat van verraad is Zeker niet populair , al doe Je nog zo veel dansjes op tv en kus je nog zo veel babies,bah

  Je dient Kinderverkrachters en plunderaars,genocideplegers en aanzetters daartoe,terroristen , das geen carrierekeuze !

  Hheeeehh waarom zijn wij nou nietjet poupoelar?

  Nou ….Daarom !

  Zó wil spechtholz Onze cultuur wegdoen !

  WEG MET SPECHTKONT
  WEG MET JODEN
  WEG MET SEMIETEN
  WEG MET DE ISLAM
  WEG MET ISLAMIETEN
  WEG MET DEZE RECHTSTAAT VAN VERRAAD
  WEG MET KINDERVERKRACHTERS VAN JUSTITIE
  WEG MET POLITIE DIE JODEN EN SEMIETEN DIENT TEGEN EIGEN KINDEREN EN VOLK
  WEG MET MIJN VOLLE VUILNISZAK
  WEG MET OPROERKRAAIERS BIJ DE OVERHEDEN
  WEG MET HAATZAAIERS BIJ OVERHEDEN
  WEG MET HAATZAAIENDE JODEN OP TV
  WEG MET JOODSE RACISTEN DIE NEMEN ONZE KINDEREN MEE
  WEG MET VULLIS VAN VERRAAD DIE STAAT DIE WET EN DIE SLET DE WETPRET

    /   Reply  / 
 3. DD

  volgens mij kan deze persoon beter een pyscholoog bellen, ken nog wel een goede Turkse :) )

    /   Reply  / 
 4. Joan

  Prima dat ze teruggaan. Zouden ook Marokkanen moeten doen, maar ja die zijn vaak te laag opgeleid.
  Nederlanders worden beticht van racisme en allerlei andere vreselijke dingen terwijl ze hier wel uit de ruif (vr)eten, goed opgeleid zijn op kosten van de gemeenschap en gebruik maken van allerlei goede zaken. Hand in eigen boezem steken lijkt ze vreemd.
  Nederland is een mooi, goed, rijk en gastvrij land, jammer dat het zo misbruikt is/wordt.
  Ga AUB en heb het goed, in het land van Eerwraak, ongelijkheid en nog veel meer discriminatie dan je lief is !

    /   Reply  / 
 5. Sercan

  Joan, spreek niet over zaken die je niets aangaan of waar je niets van af weet. Denk je dat Turkije discriminerenderis dan Nederland? Wij hebben godzijdank geen Wilders, jullie wel. Ongelijkheid? Ik ben er trots op dat we betere rechten voor de vrouw hebben dan EU-landen zoals Bulgarije en Roemenië. Dus……

    /   Reply  / 
 6. p hansen

  Teruggaan naar Turkije??? Ik begrijp dat het meestal om afgestudeerde jongeren gaat die veelal in Nederland geboren zijn: dan is er van teruggaan geen sprake volgens mij. Maar goed: het idee van de gastarbeid destijds was toch dat het verblijk in Nederland tijdelijk zou zijn. Dus ik zie het probleem niet zo.
  Bovendien gaan de meeste zogenaamde teruggangers naar de grote steden in Turkije, terwijl hun families oorspronkelijk uit de meest achtergebleven gebieden van Turkije kwamen.
  Ik ben benieuwd hoe lang deze teruggangers in Turkije blijven. Ik vrees dat hun geideliseerde belld van Turkije snel aan diggelen ligt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>