‘Roze’ Istanbul

Op zaterdag 2 april organiseren Stichting Pera, COC Nederland en COC Amsterdam in De Balie een film met debat, over holebi’s en transgenders in de Turkse maatschappij. Aansluitend is in Paradiso een aflevering van Pink Istanbul.

In De Balie wordt de film Teslimiyet, Other Angels), vertoond, die in Turkije veel stof doet opwaaien. Dit is de Europese première van deze film, die in december 2010 uitkwam en door Hurriyet, het grootste dagblad van Turkije, ‘Een moedige film’ werd genoemd. De film is een officiële inzending voor het Ankara Filmfestival, eind maart in Turkije.

Teslimiyet heeft als thema het leven van transgender prostituees en hun strijd om acceptatie en gelijke rechten. De film is ook en vooral een verhaal over mensen die veroordeeld zijn om aan de onderkant van de samenleving te leven en over wie vooroordelen welig tieren. De inleiding wordt verzorgd door Dennis Boutkan, voorzitter COC Amsterdam, na afloop is er een Q&A met de regisseur Emre Yalgin en het publiek.

Voor meer informatie en kaarten: Debalie.nl

Bron: De Echo

Lees ook:Amsterdam Turkish Film Festival
Lees ook:Mandıra Filozofu: een Turkse film met een boodschap
Lees ook:‘Deze film vertelt het verhaal van iedereen in Turkije’
Lees ook:Turks filmfestival in Amsterdam
Lees ook:Turkse cineast wint twee prijzen in Ukraïne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>