Man moet excuusbrieven uitdelen na mishandelen vrouw

Een vrouwelijke Turkse rechter heeft een man die zijn vrouw mishandelde opgedragen om 1.000 flyers met excuses uit te delen aan de bevolking.

Mustafa Kadinci had zijn echtgenote geslagen en opgesloten na een ruzie. “Ik verontschuldig mij bij mijn vrouw en alle inwoners van Arac voor het toebrengen van slagen aan haar”, stond er te lezen op de flyers. Rechter Aslihan Limon (28) kreeg berichtjes met felicitaties voor haar oordeel vanuit het hele land. “Ik denk dat het een effeciënte straf was”, zei ze. “Ik denk dat het nuttig is de eer van een afgeranselde vrouw te verdedigen.”

De maatregel was mogelijk dankzij een nieuwe wet die in werking trad in 2005, als deel van een hoop inspanningen van Turkije om te mogen toetreden tot de Europese Unie. Sindsdien maken rechters hier gretig gebruik van om bomen aan te planten, boeken te lezen of te zorgen voor zwerfdieren.

Lees ook:Turkse vrouw moet echtgenoot smartengeld betalen na overspel
Lees ook:Turkse vrouw krijgt levenslang na uithongeren baby
Lees ook:Saban B. morgen voor de rechter in Istanbul
Lees ook:Journaliste Füsun Erdoğan vandaag onverwacht vrij
Lees ook:Werkstraf voor verzwijgen huis in Turkije

1 Reacties // Reageer

One thought on “Man moet excuusbrieven uitdelen na mishandelen vrouw

  1. Tom

    A Flyer a day keeps the beatings away,
    goed om dit onder de aandacht te brengen in ieder geval.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>