Verjaardag in Turkije (oeps..vergeten)

Als in Turkije een volwassene jarig is, dan gebeurt er eigenlijk vrij weinig. ‘s Avonds een stukje taart eten, dat wel, maar geen feest met taart en visite.

Ook al word je 25, 40 of 60 jaar. Het is toch altijd leuk om je een beetje jarig te voelen en je verjaardag op wat voor manier dan ook te vieren? In Turkije stoppen ze zo rond je 18e. ‘Dan ben je te oud voor een feestje’. Natuurlijk word je wel gefeliciteerd door je familie of vrienden als je jarig bent. Maar verjaardagskaartjes krijgen als je volwassen bent? Ik heb het nog nooit zien gebeuren in Turkije. Vaak wordt er wel taart gegeten. Maar een feest geven omdat je jarig bent, zie je niet vaak. Er wordt gewoon niet zo heel veel waarde gehecht aan iemands verjaardag.

Helemaal vergeten..

Dit laatste is vooral te merken aan het feit dat mensen vaak iemands verjaardag vergeten. Zo had ik aanstaande zondag met een Turkse vriendin afgesproken. Krijg ik net een smsje van haar dat ze er net achter komt dat haar moeder zondag jarig is. ”Ik hoor net van mijn broer dat mijn ma jarig is, dus we kunnen beter een andere keer afspreken.’ Voor mij was dit smsje de reden om er een stukje op deze blog aan te wagen. Ik heb nu al zo vaak meegemaakt dat Turken de verjaardag van hun ouders, broer/zus of partner totaal vergeten.

Misschien is een verjaardagskalender een leuk verjaardagscadeau?

Lees ook:Verloven in Turkije is meer dan ‘een ring’ alleen
Lees ook:Het Beste van Turkije
Lees ook:“Als ze niet doodgaat, vermoord ik haar”
Lees ook:Waar zijn de kapsters in Turkije?!
Lees ook:Turks Nederlandse Elif Yavuz (33) omgekomen in Nairobi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>