Turken straks zonder visum naar Europa?

“De kans dat Turken binnen nu en drie jaar geen visum meer nodig hebben om op vakantie te gaan naar Europa, is groot”. Het werd in 2013 geroepen door Ahmet Davutoğlu, die destijds nog minister van Buitenlandse Zaken was.

Tot nu toe is er nog geen steek veranderd, want iedere Turk die op vakantie wil naar een Europees (Schengen)land moet eerst een visum aanvragen. En dat is helaas niet zo makkelijk als het lijkt, want er komt een hoop papierwerk bij kijken.

Onderhandelingen tussen Europa en Turkije

De huidige Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu, zei afgelopen weekend ‘opnieuw’ dat Turken binnen nu en drie jaar geen visum meer nodig zullen hebben om op vakantie te gaan naar Europa.

Hij zei dat de nodige maatregelen worden genomen. “Tot nu toe hebben we de visumplicht voor 70 landen afgeschaft, maar dit is niet genoeg. In ongeveer twee tot drie jaar tijd, zullen onze burgers Schengenlanden kunnen bezoeken zonder visum,” aldus de minister.

De Europese Commissie lanceerde een dialoog over visumliberalisering met Turkije op 16 december 2013, sinds die dag wordt er over het onderwerp onderhandeld.

Lees ook:Turken zonder visum op vakantie naar Nederland?!
Lees ook:Turkije wil af van visumplicht EU
Lees ook:E-visum Turkije voorlopig uitgesteld tot november 2014
Lees ook:Beroep in zaak visumplicht Turken
Lees ook:Visum voor Turkije is ook via de post aan te vragen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>