Turkije wacht op opening hogesnelheidstrein Istanbul-Ankara

Turkije staat (helaas) niet bekend om zijn goede treinen en treinnetwerk. Toch moet er over twee dagen een gloednieuwe hoge snelheidstrein door een deel van Turkije gaan rijden. Maar of de trein daadwerkelijk op de geplande 11 juli zal gaan rijden, is de vraag. De ‘Piri Reis’ heeft al een hoop tegenslag gehad.

Van Istanbul naar Ankara

De opening van de nieuwe trein, die van Istanbul naar Ankara rijdt in slechts 3.5 uur, is al een aantal keer uitgesteld. In mei stortte een stationsgebouw in Sakarya in en een paar dagen terug botste de gloednieuwe trein op een andere wagon tijdens een testrit. Er zijn toen geen gewonden gevallen.

De afstand met de nieuwe trein van Istanbul naar Ankara is maar liefst 533 kilometer. In 2015 zal de trein verbonden worden met de Marmaray (de onderzeese spoortunnel onder de Bosporus) in Istanbul.

Lees ook:Vijf doden door treinongeluk Turkije
Lees ook:Istanbul verwelkomt mensenrechtentrein
Lees ook:Trein tussen Irak en Turkije rijdt weer!
Lees ook:Drie dagen zoetigheid eten
Lees ook:Turkije sluit binnen een week twee Koerdische kranten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>