Turken zonder visum op vakantie naar Nederland?!

Wie een Turkse vriend, vriendin, man, of vrouw heeft weet vast hoe ontzettend lastig het is om een visumaanvraag te doen voor een Turk die op vakantie wil naar Nederland (of een ander EU land). Tientallen papieren die ingevuld moeten worden, honderden euro’s die betaald moeten worden, een hoop stress en een hoop gewacht. En dat alleen maar voor een vakantie. Nee, een visum krijgen voor een weekje Amsterdam is alles behalve makkelijk. Ahmet Davutoğlu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, wil daar zo snel mogelijk een eind aan maken. En hij ziet het positief in, Davutoğlu denkt dat Turken over zo’n 3.5 jaar geen visum meer nodig zullen hebben.

Ahmet Davutoğlu liet dit ‘goede nieuws’ gisteren na afloop van een overleg met de Europese Commisie in Brussel weten en noemde het een ’historische dag voor het Turkse volk, de EU en de Turkse integratie in Europa’. Turkije zal samen met de commissie vanaf 16 december gaan onderhandelen over dit onderwerp in hoofdstad Ankara. Helaas kan de Europese Commissie vooralsnog nog weinig bevestigen.

Visum voor vakantie in Turkije

Voor ons Nederlanders is het een ander verhaal, als wij op vakantie willen naar Turkije, betalen we (tegenwoordig) 15 euro en krijgen we een visum dat drie maanden geldig is. Dat is alles.

Garant staan voor een Turkse vakantieganger

Turken die naar Nederland (of een ander EU land) op vakantie willen moeten eerst aan tientallen eisen voldoen. Zo moet er bijvoorbeeld iemand in Nederland garant voor hen staan, moet zowel de persoon die garant staat als de aanvrager een bepaalde hoeveelheid geld op zijn bankrekening hebben staan en ga zo maar door. Als je als Turk voor een baas werkt ben je helemaal de klos, de baas moet toestemming geven voor het op vakantie gaan.

De eisen waar Turken aan moeten voldoen gelden gelukkig niet voor iedereen. Zo zijn er bijvoorbeeld jongens en meisjes die een ‘groen paspoort’ hebben (die krijg je o.a als je ouders hebt die voor de overheid werken). Met dit speciale paspoort mag je wel zonder visum naar Europa. Helaas heeft niet iedereen zo’n paspoort en is het voor de meesten Turken een vermoeiend en lang proces. Op deze manier wordt een vakantie wel heel zwaarbeladen.

Heb jij hier ervaring mee? Deel het hieronder..

 

Lees ook:Kinderen hebben ook een e-visum voor Turkije nodig
Lees ook:Nieuwe regels paspoort voor vakantie naar Turkije?
Lees ook:Turken straks zonder visum naar Europa?
Lees ook:Visum voor Turkije op vliegveld kopen is niet altijd handig
Lees ook:Vanaf april 2014 alleen nog met e-visum naar Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>