Procedure e-visum Turkije wordt iets makkelijker

Om het verkrijgen van een e-visum voor een vakantie naar Turkije iets te versoepelen, heeft de Turkse overheid een aantal verbeteringen en aanpassingen aangekondigd. Deze zullen vóór 11 april 2014 worden ingevoerd. Hoewel reisorganisatie Thomas Cook afgelopen week liet weten dat het verplichte aanvragen van het e-visum tot november 2014 zal worden uitgesteld, is dit nog steeds niet officieel bevestigd. De Turkse overheid heeft nu wel laten weten te gaan kijken of het mogelijk is om de verplichte invoering van het e-visum over het vakantieseizoen heen te tillen. 

Turkije wordt wakker..

Het zijn slechts een aantal kleine tegemoetkomingen, maar toch.. de Turkse overheid heeft inmiddels wel door dat veel reisorganisaties en Turkije-gangers niet blij zijn met het nieuwe e-visum dat in april in zou moeten ingaan. De aanpassingen die gedaan worden zijn:

* De taalkeuze op de website www.evisa.gov.tr wordt vergroot. Naast het Engels, Frans en Spaans worden ook Nederlands, Noors, Pools, Duits, Arabisch en Chinees toegevoegd.

* Naast betaling per Visa en Mastercard creditcard, wordt ook betaling via andere creditcards en debitcards mogelijk gemaakt.

* Touroperators kunnen groepsvisa aanvragen.

* Buitenlandse reizigers die zonder visum in Turkije aankomen, kunnen een visum verkrijgen via interactieve kiosken die op de luchthavens worden geïnstalleerd.

Turkije hoopt hiermee problemen tijdens de overgangsperiode te voorkomen, zoals wachttijden op de Turkse luchthavens. De nieuwe toepassingen worden zo snel mogelijk geïntroduceerd.

Lees ook:Visum voor Turkije aanvragen met een verblijfsvergunning?
Lees ook:Vanaf april 2014 alleen nog met e-visum naar Turkije
Lees ook:Kinderen hebben ook een e-visum voor Turkije nodig
Lees ook:Visum Turkije kun je nog steeds op vliegveld kopen
Lees ook:Visum voor Turkije is ook via de post aan te vragen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>