Hagia Sophia verkozen tot mooiste museum van Turkije

De Hagia Sophia is door website Tripadvisor verkozen tot het beste museum van Turkije. Ook krijgt de Hagia Sophia de zevende plaats op de lijst van mooiste museums ter wereld. De reacties op Tripadvisor liegen er niet om, reizigers zijn enorm enthousiast over de bekende bezienswaardigheid in Istanbul. Wel klaagt iedereen over de lange rij met mensen die altijd voor de ingang staat.

Rijen met toeristen

De Hagia Sophia kan dan wel een prachtige moskee en museum zijn, helaas is het er vaak ontzettend druk. Zeker in het hoogseizoen staat er altijd een lange rij voor de ingang. Op Tripadvisor geven reizigers elkaar dan ook de tip om niet midden op de dag naar de Hagia Sophia te gaan, maar bijvoorbeeld in de avonduren.

Vroeger – toen Istanbul nog Canstantinopel heette - was de Hagia Sophia een kathedraal. Later werd het een moskee, nu is het een museum geworden. De buitenkant van het gebouw is prachtig. De wijk waarin de Hagia Sophia ligt heet Sultanahmet. Te missen is het kolossale gebouw niet, hij ligt aan hetzelfde plein als de Blauwe Moskee en heeft een wat oranje/bruin achtige kleur. De moskee heeft vier minaretten.

Een kaartje kost 25 lira.

Wat vind jij van de Hagia Sophia?

Lees ook:Paus Franciscus komt eind november naar Turkije
Lees ook:Mevlana Museum Konya ondergaat grootste renovatie ooit
Lees ook:Top 10 bezienswaardigheden Istanbul
Lees ook:Gevangen in luxe: slapen in een Turkse gevangenis
Lees ook:Wat maakt Istanbul zo populair?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>