Einde van een tijdperk: kortje rokjes op middelbare school

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen korte rokjes meer aan op school, maar een lange saaie broek. De vrouwelijke én de mannelijke scholieren van de gazi anadolu lisesi in Antalya balen ontzettend van de nieuwe dresscode voor de meisjes. In plaats van een kort rokje moeten de scholieren nu een grijze broek en een wit shirt aan.

De straat op in rokje

Een aantal jongens van de school baalden zo van dit slechte nieuws dat zij besloten om de straat op te gaan in een kort rokje. Deze grappige foto is al honderden keren gedeeld op Facebook.

In Turkije dragen scholieren een schooluniform. Hoewel er vorig jaar werd verteld dat dit veranderd zou worden en dat scholieren dit schooljaar zelf mochten bepalen wat zij aantrekken, gaan de meeste scholieren nog steeds in een schooluniform naar school.

‘Broek is comfortabeler’

Het schooluniform van meisjes bestaat altijd uit een rokje en een shirt. Het zijn vaak wel hele korte rokjes. Deze sexy ogende kledingstukken zag schooldirecteur Hayri Baş van de middelbare school in Antalya zeker niet meer zitten. De man is van mening dat meisjes zich beter op hun gemak voelen als zij net als de jongens ook een broek dragen. Ook denkt hij dat ze een broek comfortabeler vinden en zonder schunnige opmerkingen van jongens de trap op kunnen lopen.

De nieuwe regel geldt alleen voor nieuwe leerlingen, de meiden die al op de school zitten mogen hun rokje nog wel dragen.

 

 

Lees ook:Schooluniform niet meer verplicht in Turkije
Lees ook:Rel om dragen van hoofddoek op Turkse universiteit
Lees ook:Premier Erdogan komt Koerden en vrouwen tegemoet
Lees ook:Lesboeken ‘Algemene Cultuur’ Turkije: meisjes thuis, jongens op stap
Lees ook:Na hoofddoek mag ‘de broek’ ook in Turks parlement

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Einde van een tijdperk: kortje rokjes op middelbare school

 1. marc guillet

  Waarom moeten ze nog steeds een uniform aan terwijl het door het ministerie van Onderwijs is afgeschaft?

    /   Reply  / 
  1. Tosca de Jong Auteur

   Hey Marc, dat vraag ik mij ook af. Ik zie nog steeds overal scholieren in uniform lopen. Ook in Kadikoy.. weet jij er meer over? Groetjes

     /   Reply  / 
  2. Yusuf

   Omdat er ook jongeren zijn die geen mooie kleding kunnen aanschaffen…er moet geen onderscheid zijn in de klas tussen arm en rijk…

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>