Hulp voor (gewonde) dieren in oosten van Turkije

Nieuws waar de PVV van zou opkijken: de universiteit van de oostelijke Turkse stad Van, de Yüzüncü Yıl Universıty (YYU), heeft een dierenambulance aangeschaft om gewonde dieren te helpen en te vaccineren. Ook komt er binnenkort een speciaal alarmnummer voor dieren in nood.

In het westen van Turkije zijn dierenambulances niet iets nieuws. In het oosten wel. Deze dierenambulance is dan ook de eerste in het oosten van het land. Peyami Battal, de directeur van de universiteit laat weten dat de ambulance over voldoende middelen beschikt om dieren in de ambulance te kunnen opereren. Naast het oppikken van gewonde of zieke dieren, kunnen de ambulancebroeders ook dieren vaccineren. Er staan bezoeken op de planning in kleine dorpjes. Veterinair studenten krijgen door de komst van deze ambulance eindelijk de kans om stage te lopen op de ambulance.

Alarmnummer

In Nederland hebben we dankzij de PVV eindelijk een alarmnummer voor dieren in nood (144). Ook Battal laat weten erg graag een ‘Call Center’ met een speciaal telefoonnummer te willen open, zodat mensen ten alle tijden de ambulance kunnnen bellen.

Helaas zijn niet alle inwoners van Van enthousiast over de komst van de ambulance. Zij vinden dat er meer ambulances voor mensen bij moeten komen. Battal bestrijdt dit en vindt het juist belangrijk dat er mensen zijn die opkomen voor de rechten van dieren.

Lees ook:Baywatch-ster in de bres voor zwerfdieren
Lees ook:Houden moslims eigenlijk wel van dieren?
Lees ook:Turkse zangeres Ajda Pekkan doet niet mee aan Offerfeest
Lees ook:Doden door familieruzie in Ağrı
Lees ook:Korting H&M bij inlevering tas oude kleding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>