Ramadan gaat pittig worden deze zomer..

De Ramadan is begonnen. Al een aantal jaar op rij valt de vastenmaand midden in de zomer. Dat betekent extra lang niet eten, drinken, roken en zoenen. Voor mensen die in landen rond de evenaar wonen, is het een stuk ‘makkelijker’, want daar zijn de dagen korter.

In Duitsland, Nederland en Turkije zijn de dagen veel langer. Zo ging de zon vanochtend in Istanbul op om 03.25 en gaat hij pas om 20.49 weer onder. Een lange dag dus. Net als de dagen die volgen deze maand.

Uren niks drinken tijdens Ramadan

De dagen zijn deze Ramadan lang en dan komt het warme weer er ook nog bij. Op dit moment is het 53 graden in Antalya, met deze temperaturen ruim 17 uur niks drinken, lijkt mij ontzettend zwaar. Ik vraag mij dan ook af hoe mensen hier mee omgaan. Wat geeft je kracht? Ga je wel eens de mist in? En wat is het moeilijkst?

Wie wil zijn ervaringen over de Ramadan op deze blog delen? Stuur een mailtje naar: [email protected]

 

 

Lees ook:November maar nog steeds zomer
Lees ook:Vasten met 35 graden
Lees ook:Turkije viert eerste dag van het Suikerfeest
Lees ook:Hitte; alleen in de zomer?
Lees ook:Ramadan vandaag begonnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>