Turkije viert eerste dag van het Suikerfeest

De Ramadan is voorbij. Vandaag is het Bayram in Turkije, oftewel: het Suikerfeest. Drie dagen lang vieren de Turken het einde van de Ramadan. Dit betekent familie bezoeken, lekker eten en nieuwe kleding kopen. Vandaag zijn dan ook banken, postkantoren e.d gesloten.

Niet drinken in tropische warmte

Een hele maand van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds (ongeveer) 21.00 uur niks eten en drinken. En dat met een temperatuur van 35c plus. En ook niet roken of zelfs maar je tandenpoetsen. Ik heb ontzettend veel respect voor iedereen die mee heeft gedaan aan de Ramadan. Vasten in de zomer is ontzettend moeilijk. De dagen zijn lang en het is door de warmte zoals hier in Turkije erg moeilijk om niet te mogen drinken. Een hele prestatie, al zeg ik het zelf.

Vandaag mag iedereen weer genieten van lekker eten, vooral veel zoet natuurlijk. De winkels liggen vol met allerlei zuurtjes, chocolaatjes en andere zoete dingen. Sommige kinderen gaan langs de deuren (net als met Halloween) om snoep te verzamelen.

Ramadan zwaar in de zomer

Niet iedereen heeft dit jaar natuurlijk meegedaan aan de Ramadan, veel mensen vonden het vanwege de warmte te zwaar. Als ik kijk in mijn omgeving en vriendenkring valt het mij op dat mensen wel wilden proberen om te vasten, maar het gewoon niet konden vanwege het niet kunnen drinken. Ook het niet mogen roken viel zwaar.

Lees ook:Ramadan gaat pittig worden deze zomer..
Lees ook:Vasten met 35 graden
Lees ook:10 kilometer lange iftartafel in Istanbul
Lees ook:Ramadan vandaag begonnen
Lees ook:Bijzonder samenzijn op eerste dag van de Ramadan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>