Offerfeest begonnen

In Turkije is vandaag het Offerfeest (Kurban Bayrami) begonnen. Naast de Ramadan is het Offerfeest het belangrijkste religieuze feest in Turkije.

Veel Turkse families slachten vandaag traditioneel een schaap, rund of ander dier. Dit gebeurt altijd onverdoofd. Het vlees wordt verdeeld onder familie, buren of vrienden en een deel gaat naar arme mensen. Vandaag en de rest van de dagen van het Offerfeest komen Turkse families bij elkaar om samen te eten. Het Offerfeest wordt ter nagedachtenis gevierd aan de profeet Ibrahim die bereid was zijn zoon Ismaël te offeren aan Allah.  Toen Ibrahim zijn zoon met een mes wilde doodsteken, kwam er een engel die zei dat een schaap de plaats van Ismaël mocht innemen.

Mooi meegenomen voor iedereen die deze dagen op bezoek gaat bij familie: tijdens het Offerfeest hoeft er geen tol betaald te worden op de Turkse tolwegen en bruggen. Ook een groot gedeelte van het openbaar vervoer is gratis, zo rijdt in Istanbul veel stadsvervoer voor de helft van de prijs.

Lees ook:Offerfeest en Dierendag vallen samen
Lees ook:Offerfeest zonder bloed graag
Lees ook:Weinig overtredingen met Offerfeest
Lees ook:Turkije pleit voor een vredig offerfeest in Syrië
Lees ook:Drie dagen zoetigheid eten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>