Drie dagen zoetigheid eten

De Ramadan is afgelopen en om dat te vieren wordt het Suikerfeest gevierd. Ook in Turkije is het drie dagen feest. De Turken leggen tijdens het Suikerfeest (Seker Bayram) vooral veel familiebezoeken af. Niet alleen dichtbij huis, sommige families leggen behoorlijke afstanden af om bij hun familie te komen.

Ieder jaar is het tijdens het Suikerfeest een drukke bedoeling op de weg in Turkije. De Turken trekken er op uit om naar familie of een paar dagen op vakantie te gaan. Door de drukte ontstaan er altijd veel verkeersongelukken. Vorig jaar kwamen tijdens de drie dagen meer dan 160 mensen om in het verkeer. Vermoeidheid en haastig rijden lijken de oorzaken.

Tijdens het Suikerfeest wordt er uiteraard veel lekkers gegeten. Vrouwen staan uren in de keuken om allerlei lekkere hapjes te serveren aan gasten en familieleden. Er wordt wel eens gezegd dat het motto van het Suikerfeest ‘zoet eten, zoet praten’ is. Conflicten of ruzies worden bijgelegd of uitgepraat. Naast familie brengen mensen ook een bezoek aan de graven van degene die overleden zijn.

Lees ook:Extra blauw tijdens Suikerfeest
Lees ook:Turkije viert eerste dag van het Suikerfeest
Lees ook:Turkije onderweg naar familie: record aantal auto’s
Lees ook:Alcohol schreeuwend duur in Turkije
Lees ook:‘Symbool’ Berkin Elvan (15) na 269 dagen coma overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>