Ramadan vandaag begonnen

De Ramadan is vandaag begonnen. Moslims mogen vanaf zonsopgang tot zonsondergang niet eten, met als doel de ziel te reinigen.

Voor het ochtendgloren nuttigen moslims samen een ontbijt. Zodra de zon ondergegaan is, wordt meestal met familie of vrienden het avondmaal gegeten. De vastenmaand houdt ook in: niet roken, vrijen, vloeken of roddelen. Na een maand wordt het einde van de maand ingeluid met het Suikerfeest, die dit jaar valt op 10 september.

Wie trouwens dacht dat mensen afvallen tijdens de ramadan heeft het mis. Er wordt overdag dan wel niet gegeten, na zonsondergang wordt dat ruimschoots ingehaald met onder meer dadels, gedroogde abrikozen, olijven, gevulde wijnbladeren en Turks fruit. In Turkije regent het dan ook dieetadviezen…

Lees ook:Ramadan vandaag begonnen
Lees ook:Drie dagen zoetigheid eten
Lees ook:Vasten met 35 graden
Lees ook:Extra blauw tijdens Suikerfeest
Lees ook:Ramadan gaat pittig worden deze zomer..

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>