Konya kleurt violet tijdens het Suikerfeest

Stad van de draaiende derwisjen

Ook in Konya, gelegen in Centraal-Anatolië, vieren de Turken uitgebreid het einde van de ramadan. Een groep meisjes droeg speciaal voor deze gelegenheid een violetkleurige hoofddoek, wat zorgde voor een prachtig fantasie achtig beeld voor het Mevlana-museum. Konya is een zeer authentieke Turkse stad en staat vooral bekend om de dansende derwisjen, die lange tijd achtereen in dezelfde richting blijven draaien. Het Mevlana-museum is aan deze derwisjen gewijd.

Lees ook:Mevlana-viering in Katwijk aan Zee
Lees ook:Mystieke ervaring in het Turkse Konya
Lees ook:Mevlana Museum Konya ondergaat grootste renovatie ooit
Lees ook:Schilder Burhan Dogançay (83) overleden
Lees ook:Roman over Anatolië en haar liefdessagen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Konya kleurt violet tijdens het Suikerfeest

  1. MHP

    Wat mooi!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>