Pagina wordt geladen...

Ramadan vandaag begonnen // Islam

De maand van de Ramadan, waarin vele moslims vasten, is vandaag begonnen.

Ook veel Turkse Nederlanders zijn vandaag zeer vroeg aan de ontbijttaffel verschenen op deze eerste dag van de Ramadan. Tussen dageraad, 5.00 uur ‘s ochtends, en zonsondergang, na 21.00 uur, eten en drinken de moslims niet.

Bepalend voor het begin van de Ramadan is de komst van de nieuwe maan in Mekka aan het begin van de negende maand van de islamitische kalender. Theologen en moslims zijn het echter niet eens over de vraag wanneer dat precies is.

Lees ook:Ramadan vandaag begonnen
Lees ook:Ramadan gaat pittig worden deze zomer..
Lees ook:Turkije viert eerste dag van het Suikerfeest
Lees ook:Turkse hotels proberen Ramadan te overleven
Lees ook:Vasten met 35 graden

1 Reacties // Reageer
  1. kark

    Check en in godsnaam dubbelcheck en vooral: bewijs! En daarmee bedoel ik het volgende: jullie zeggen dat er tijdens de ramadam niet gevreeën mag worden, maar naar mijn menig doet hij dat in de koran niet. Net zoals hij het pijpen (zie ‘moslima’s en seks’ in Humo van enkele weken geleden) niet verbiedt. En als hij dat wel doet of als jullie wel menen of denken dat hij dat doet, dan zou ik van jullie graag vernemen in welke soera en welk vers van de koran dat geschreven staat, want ik ben heel zeker dat als mannen in Humo lezen dat god (‘allah’ bestaat in het Nederlands niet, want ‘allah’ is Arabisch voor ‘de god’)het pijpen verbiedt of afraadt, zij dan als volgt reageren: ‘Als het zo zit, dan is de islam niets voor mij!’Begrijp je? Als je zegt ‘het is door god verboden of het wordt door god afgeraden’, citeer dan in godsnaam het vers waarop jij je mening baseert zodat de lezers zelf kunnen uitmaken of jouw mening/interpretatie wel LOGISCH is.

    Kark, die u graag verwijst naar http://blog.seniorennet.be/kark/ en http://blog.seniorennet.be/kark2/

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

E-mail: Website: