Steven Spielberg in onderhandeling over verfilming Armeense Genocide

Befaamd producent-regisseur Steven Spielberg en Schindler’s List auteur Steven Zaillian zijn in onderhandeling met het Armenian National Cinema Center om een film te maken over de Armeense Genocide ten voeten uit.

Gehoopt wordt dat de film in 2015 klaar zal zijn, in de tijd van de 100ste verjaardag van de Armeense Genocide. De datum van het begin van de Armeense Genocide wordt traditiegetrouw gehouden op 24 april 24, 1915, de dag dat de Ottomaanse autoriteiten zo’n 250 Armeense intellectuelen en gemeenschapsleiders arresteerden in Constantinopel.

De Armeense Genocide wordt ook wel de Armeense Massacres (bloedbaden) genoemd en, door Armeniërs, de Great Crime. Over het aantal omgekomen Armeniërs wordt over het algemeen aangenomen dat het er tussen de een en anderhalf miljoen zijn geweest.

Turkije blijft volhouden dat het bestaan van de Armeense Genocide nooit heeft plaatsgevonden. In plaats daarvan zegt Turkije dat tijdens dit gedurende de Eerste Wereldoorlog vele Armeniërs overleden, waardoor het aantal Armeense slachtoffers extreem is opgeblazen.

Het land blijft zich geconfronteerd zien met de eis de gebeurtenissen van die periode als genocide te erkennen. Naar verluidt erkennen tegenwoordig twintig landen de gebeurtenissen van deze periode officieel als genocide. Ook de meeste historici delen deze visie.

Gevorg Gevorgyan, directeur van de Armenfilm studio en het National Film Center in Yerevan zei: “Bij de 100ste verjaardag van de Armeense Genocide moeten we de wereld een film laten zien die indrukwekkender is dan Mayrik of Ararat. In de film zullen Armeense en buitenlandse acteurs spelen.”

Bron: Nouvelles d`Armйnie

Lees ook:Kim Kardashian: ‘Tijd dat Turkije Armeense genocide erkent’
Lees ook:Turken herdenken voor de eerste keer massamoorden op Armeniërs
Lees ook:Genocide nekt Zwitserse ambassadeur
Lees ook:Turkse lobbyorganisatie chanteert Amerikaanse politiek om Armeense genocide
Lees ook:Armenië en Turkije bereiken akkoord

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Steven Spielberg in onderhandeling over verfilming Armeense Genocide

 1. puzant

  goed idee, ben benieuwd.

    /   Reply  / 
 2. Süreyya

  Ben ook benieuwd! Weet niet om hoeveel slachtoffers het gaat, want ben er 100 geleden niet bij geweest. Zoals vele (alle) Turken van nu. Maar er zijn iig slachtoffers gevallen van jong en oud, Armenen en Turken en dat is gruwelijk. Of het nou een kwestie is of een genocide.

    /   Reply  / 
 3. roberto

  JA zogezegde genocide als je terug in de tijd gaat,
  jullie weten ook niet veel van geschiedenis eerst de armeniers branden Turkse dorpen uit waarbij baby’s kinderen zwangere Turkse vrouwen en mannen die verbrand zijn en vermoord zijn op brutale wijze ipv hier eens op te letten. Denken jullie maar aan die 250 onbelangerijke mensen. En die duizende Turken dan??? Wie gaat hun herdenken mensen die gespiest waren verkrachtte vrouwen ???
  En als de Turken die 250 armeniers vermoord hebben ze zullen het wel verdiend hebben.

  Belgie massamoorden van Kongonezen
  Frankrijk massaveel Tunesiers Marokkanen vermoord
  enz…

  Waarom die 250 armeniers???? Zo belangerijk ofzo

  Herdenk dan ook wat jullie eigen landen hebben uitgestoken.

  Amerikanen ze hebben de Indianen UITGEROEID
  waarom herdenken jullie dit niet?

  Wat is jullie probleem toch met de TURKEN

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>