Athene wil hek aan grens met Turkije

Om de eindeloze stroom van vluchtelingen uit Turkije tegen te houden, is Griekenland van plan een hek te bouwen langs het grootste deel van de 206 kilometer lange grens met Turkije.

Dit zei de Griekse minister van Burgerbescherming, Christos Papoutsis: “De samenwerking met de grenswachten uit andere EU-staten verloopt goed. Nu zijn we van plan een hek te bouwen om de illegale migratie tegen te gaan.” Als voorbeeld zal de afsluiting gelden die de Verenigde Staten langs de grens met Mexico opgetrokken hebben. Onduidelijk blijft wat de houding van de Europese Commissie tegenover dit plan is.

De Europese Unie voert toetredingsgesprekken met Turkije. Meer dan 80 procent van de illegale migranten in de EU komt de Unie ondertussen via Griekenland binnen. Ongeveer 300.000 mensen verblijven illegaal in Griekenland. Ze komen vooral uit Afghanistan, Irak en Noord-Afrikaanse landen. Griekenland krijgt hulp van EU-beambten om de landsgrenzen met Turkije te controleren en vluchtelingen in opvangkampen onder te brengen.

Bron: Metro Time

Lees ook:EU breidt strenge bewaking bij Turkse grens uit
Lees ook:Griekenland kan vluchtelingenstroom Turkije niet meer aan
Lees ook:Griekenland neemt grenzen wel erg serieus
Lees ook:Akkoord Griekenland en Turkije over migranten
Lees ook:Met gevaar voor eigen leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>