Bijzonder: Galatasaray supporters zingen door ondanks nederlaag Champions League

De Turkse voetbalclub Galatasaray werd gisteren in de Champions League tegen Arsenal uitgeschakeld in eigen huis. Het team van Wesley Sneijder verloor met 1-4. Arsenal stond binnen een half uur al met 0-3 voor. Sneijder scoorde in de laatste minuten, maar in de blessuretijd maakte de Duitser Lucas Podolski het vierde doelpunt voor Arsenal.

Dit betekende het einde van de Champions League voor de Turkse club, maar de Galatasaray supporters waren gisteren alles behalve boos of teleurgesteld. De duizenden fans bleven de hele wedstrijd –ondanks de achterstand – doorzingen. En dat ging niet onopgemerkt voorbij bij andere voetbalfans.

Op Twitter kwamen talloze positieve reacties voorbij, zoals:

“Why can’t English clubs be like these Galatasaray fans they’re 3-0 and singing like that, class”.

Liefde voor Galatasaray

Waarom blijven Galatasaray supporters zo positief en trouw aan hun club? Ik vroeg het aan Ersel Bakım, voorzitter van de Galatasaray supportersvereniging UltrAslan in Nederland.

“Het is jammer, ik had meer verwacht van de Champions League wedstrijden, maar wij zijn verliefd op onze club en dan maakt het niet uit wat de resultaten zijn, echt niet. Als Galatasaray wint of goed speelt neemt onze blijdschap toe, maar als wij verliezen neemt onze liefde ook toe.”

De Galatasaray fans staan ook bekend om de bijzondere choreografieën die ze vooraf de wedstrijd laten zien (zie video).

“Daar zit echt veel werk achter. UltrAslan bestaat uit meerdere groepen. De choreografie valt onder UltrAslan UNI (supporters die studeren aan een universiteit), zij zijn daar continu mee bezig. Het idee, de opzet, de uitvoering, dat bedenken zij. Het wordt steeds moeilijker om een originele choreografie te bedenken, UltrAslan legt de lat steeds hoger en hoger. Het zijn echt hele kunstwerken.”

Bijzondere choreografieën van UltrAslan UNI

Lees ook:Champions League: Fenerbahçe verliest van Arsenal
Lees ook:Wesley Sneijder zet Istanbul op z’n kop
Lees ook:Galatasaray wint van Manchester
Lees ook:Champions League: Galatasaray tegen Schalke 04
Lees ook:Galatasaray verliest met 1-6 van Real Madrid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>