Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakır fluit bij Oranje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakır (38) uit Istanbul zal morgen in het veld staan bij de wedstrijd tussen Nederland en Argentinië. Het is lang geleden dat een Turkse scheidsrechter meedeed aan het WK. Cüneyt is pas de tweede Turkse scheidsrechter, Doğan Babacan deed in 1974 mee.

De wedstrijd tussen Nederland en Argentinië wordt Cüneyts derde wedstrijd dit WK. Eerder floot hij bij de wedstrijden Brazilie-Mexico en Algerije-Rusland.

Champions League

Ook stond de Turkse scheids in het veld tijdens de Champions League wedstrijd tussen Manchester United en Real Madrid op 6 maart 2013. Cüneyt gaf Nani van Manchester United toen een rode kaart. Na deze wedstrijd zei Van Persie dat dit niet eerlijk was en dat hij niet snapte waarom de UEFA voor een onbekende en onervaren scheidsrechter had gekozen voor zo’n belangrijke wedstrijd. Hoe zou Van Persie morgen op zijn Turkse ‘vriend’ reageren?

Op de website Worldreferee.com staat Cüneyt Çakır op nummer 4 van de beste scheidsrechters aller tijden, maar in Turkije is Cüneyt nou niet bepaald populair. Er wordt door Turkse fans vaak geklaagd over Cüneyt en de Turken zijn het regelmatig oneens met zijn beslissingen.

Laten we hopen dat hij eerlijk en onpartijdig te werk gaat morgen bij Oranje.

 

Lees ook:Wedstrijd Galatasaray-Juventus officieel gestaakt
Lees ook:Wesley Sneijder zet Istanbul op z’n kop
Lees ook:Galatasaray wint van Manchester
Lees ook:Didier Drogba: ‘We have enough power to beat Real Madrid’
Lees ook:Champions League: Fenerbahçe verliest van Arsenal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>