Ook Turkije staat achter Oranje

Als er één land voetbalgek is, is het Turkije wel. Helaas doen de Turken opnieuw niet mee aan het WK  (de laatste keer dat Turkije mee deed aan het WK was in 2002). Toch volgen ook de Turken het WK. En Oranje is zeker favoriet. Dit komt natuurlijk grotendeels door voetballers Wesley Sneijder en Dirk Kuyt, die in Turkije ontzettend populair zijn.

Consulaat Istanbul

Gisteren keken zo’n 500 Turken en Nederlanders samen naar de wedstrijd tussen Nederland en Spanje in het Nederlandse Consulaat in Istanbul. Er waren toastjes met haring, flesjes Heineken en in de tuin van het consulaat stond een groot tv-scherm waar de wedstrijd op te zien was. In de eerste helft hing er nog een gespannen sfeertje, maar na de tweede goal van Robben ging het ‘dak’ er af. Een Nederlands feestje in Istanbul

Lees ook:Ook in Turkije vieren we Koninginnedag
Lees ook:Turkse broers hebben de lekkerste haring
Lees ook:Galatasaray wil nu ook Robben hebben
Lees ook:Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakır fluit bij Oranje
Lees ook:Turkse steun aan Gaza is immens

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Ook Turkije staat achter Oranje

 1. Turkije

  Een hollands feestje in Istanbul omg moet niet gekker worden …Daarnaast meerderheid van Turken stnen Bosnie .

    /   Reply  / 
  1. Tosca de Jong Auteur

   ‘Turken stnen Bosnie’ leg eens uit..

     /   Reply  / 
 2. Steef

  @Tosca: Sinds de Joegoslavië-oorlog hebben nationalisten in Bosnië de ‘historische band’ met Turkije flink aangehaald. Nu supporteren Bosniakken dus voor Turkije met voetbal, en andersom.

  Met ‘historische band’ bedoel ik:
  Sinds de Ottomaanse invasie in de Balkan in de 16e en 17e eeuw bekeerden veel inwoners van wat later Joegoslavië werd, zich tot de Islam. Die mensen vormen nu een etnische groep die Bosniakken worden genoemd. Tijdens het regime Milosevic in de jaren ’90 was deze groep het grootste slachtoffer van etnische zuiveringen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>