Instortingsgevaar brug tijdens marathon Istanbul?!

Duizenden renners zullen morgen meedoen aan de marathon van Istanbul. De enige marathon waarbij deelnemers letterlijke van Azie naar Europa rennen. Ze moeten zich wel aan wat regels houden, want er mag morgen niet gerend worden over de Bosporus brug. Het zou gevaarlijk kunnen worden. De brug – die toe is aan een opknapbeurt – zou kunnen instorten als duizenden mensen met z’n allen over de brug rennen.

Kleine kans, maar toch..

De ‘renners’ moeten naast het rustig aan doen, ook in kleine groepjes lopen. Dit alles vanwege de veiligheid. De kans dat de brug zou instorten is volgens verkeersminister Binali Yildirim ‘1 op de 1000’.  Naast de 42 km, kunnen lopers morgen ook kiezen voor de 10, 15 en 8 km.

Iedereen moeten de marathon binnen 5 uur en 30 minuten gelopen hebben. Het verkeer wordt stilgelegd, maar om 14.30 uur komen de auto’s weer de weg op.

Langs alle highlights

De marathon begint morgen om 09.00 uur aan de Aziatische kant van de stad. Alle afstanden beginnen aan het begin van de Bosporus brug. De lopers die de hele marathon lopen komen langs de bekende bezienswaardigheden in het oude Sultanahmet als de Blauwe Moskee en de Hagia Sophia, ook zullen zij de wijk Bakırköy aan doen. Een mooie tocht langs de Zee van Marmara.

 

Lees ook:Man wil van Bosporusbrug in Istanbul springen
Lees ook:Derde brug voor Istanbul
Lees ook:Een bekend broodje vis in Istanbul
Lees ook:Nederlandse vrouwen zwemmen Bosporus (6.5 km) over voor goede doel
Lees ook:Plannen voor derde brug over Bosporus naar volgende fase

1 Reacties // Reageer

One thought on “Instortingsgevaar brug tijdens marathon Istanbul?!

 1. Ferhat

  Ik denk dat er een zwart beeld over Turkije wordt gegeven met dit artikel.
  Koerdische liedjes ten strengste verboden, omdat het over de Koerdische cultuur ging? Ik denk dat het eerder over het Koerdisch-nationalisme en haat berichten tegen de Turken ging.
  Maar goed, er wordt niet diep over het onderwerp gegaan…
  Ik kan ook zeggen dat Turks verboden was in Nederland op straat.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>