Homoseksuele Turkse scheidsrechter wil weer fluiten

Voetbalscheidsrechter Halil Ibrahim Dincdag uit Turkije stapt naar het Europese Gerechtshof opdat hij weer volop wedstrijden mag fluiten. Dincdag is ongeveer twee jaar geleden uit zijn functie gezet door de Turkse voetbalbond, vanwege zijn homoseksuele geaardheid.

Sinds kort mag hij wel weer af en toe wedstrijden fluiten, met name vanwege de inzet van PvdA-Europarlementariër Emine Bozkurt. Dincdag heeft echter opnieuw in toenemende mate last van discriminatie. “Ik heb veel problemen gehad, zowel mentaal als fysiek. Sinds mijn coming out is mijn leven totaal veranderd. De Turkse voetbalbond werkt mij op alle mogelijke manieren tegen. Ik laat het er niet bij zitten en ga verder procederen via het Europees Gerechtshof”.

Overigens is Dincdag in eerste instantie niet ontslagen als scheidsrechter omdat hij homoseksueel is. Vanwege zijn geaardheid werd hij geweigerd voor militaire dienst in zijn thuisland, die dienst is verplicht om aan te mogen blijven als topscheidsrechter.

Bron: Expreszo

Lees ook:‘Turkije is zó voetbalmaf en beschikt over veel talent’
Lees ook:Guus en Pierre eruit
Lees ook:Fenerbahçe en Beşiktaş verliezen hoger beroep
Lees ook:Turkse mijnwerkers Ermenek nog steeds niet gevonden
Lees ook:Turkse voetballers gearresteerd voor omkoping

1 Reacties // Reageer

One thought on “Homoseksuele Turkse scheidsrechter wil weer fluiten

  1. Ik Ali

    Hij wil heel graag fluiten dat begrijpen we :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>