Twee doden tijdens protesten Turkije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zouden gisteravond twee doden zijn gevallen tijdens de heftige protesten in Turkije. Het zou gaan om een burger en een politieagent. Vooral in Ankara en Istanbul trad de Turkse politie hardhandig op. Er werd op veel plekken traangas ingezet en betogers en omstanders raakten gewond. Waterkanonnen vol het verboden ‘orange gas’ werden leeggespoten op groepen mensen.

In een winkelcentrum (Cevahir) in de wijk Şişli in Istanbul, waar een aantal betogers zich verzameld hadden, stormden de politie met traangas en al naar binnen.

Overleden aan traangas

Volgens de Turkse Hürriyet kwam in Istanbul een buurtbewoner om het leven tijdens een gewelddadige botsing tussen betogers en agenten. In het stadje Tunceli in het oosten van Turkije stierf een agent aan een hartaanval. De agent zou zijn blootgesteld aan een grote hoeveelheid traangas en daardoor zijn bezweken.

foto: Murat Sezer/Reuters

 

Lees ook:Turkse politie valt burgers aan
Lees ook:Turkse politie grote vijand voor journalisten
Lees ook:Turkse politie spreekt: “we zijn monsters geworden”
Lees ook:Taksim in Istanbul opnieuw vol traangas en duizenden demonstranten
Lees ook:Rellen op Dag van de Arbeid in Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>