Rutte praat met Nederlandse militairen in Adana

Premier Rutte was vandaag in Turkije om een bezoek te brengen aan de Nederlandse militairen in Adana, een stad van 2 miljoen mensen in het zuiden van Turkije. Zo’n 250 Nederlanders verblijven sinds januari in Adana om de stad en de omgeving te beschermen tegen (eventuele) raketbeschietingen vanuit buurland Syrië. Dit doen ze met een Patriot-afweersysteem.

Rutte had vandaag ook telefonisch contact met collega Erdogan. Er zijn nog geen afweerraketten afgevuurd door de Nederlanders. Iedere drie maanden worden de Nederlandse militairen afgelost. Rutte gaf aan dat er veel van de militairen wordt gevraagd. De Nederlanders zullen voorlopig nog wel in Adana blijven, zolang er nog dreiging vanuit Syrië is.

Lees ook:Sinterklaas bezoekt Nederlandse militairen in Turkije
Lees ook:Turken demonstreren tegen VS: ‘Yankee go home’
Lees ook:Turkse soldaat maakt Nederlander in
Lees ook:Timmermans is in Turkije, zal hij naar Ankara gaan?
Lees ook:Ook Nederlandse Patriots naar Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>