Lesbische pleegouders Yunus (9) duiken onder

De lesbische pleegouders van de Turkse Yunus (9) zijn met hun pleegzoon ondergedoken. De Turkse overheid en de biologische moeder van het Turkse jochie vinden het niet kunnen dat het kind bij twee lesbische vrouwen woont.

De twee lesbische vrouwen zijn volgens Jeugdzorg uit voorzorg ondergedoken. Ze worden (gelukkig nog) niet bedreigd, maar er is volgens hen zo veel woede onder Turken dat het gezin voorlopig niet veilig is in hun woning in Den Haag. Het jochie gaat door alle ophef ook niet meer naar school.

Homoseksualiteit

De biologische moeder (die in Nederland woont) vindt het vreselijk dat haar kind bij een lesbisch stel woont. ‘Ik ben verdrietig omdat mijn kind bij die familie zit, met een totaal andere cultuur die niet strookt met onze normen en waarden’. Homoseksualiteit is in Turkije een zeer gevoelig onderwerp. Tegen je ouders vertellen dat je homoseksueel bent, kan in Nederland wel, maar in Turkije is dat echt ondenkbaar. Zo ken ik een Turkse jongen van 26 jaar die er tegenover zijn vrienden openlijk voor uitkomt dat hij homo is maar dit tegen zijn ouders niet kan vertellen. Als hij dit zou doen, zouden zijn vader en moeder hem nooit meer willen zien. Voor deze biologische moeder geldt hetzelfde principe, zij kan (of wil) niet accepteren dat haar zoon wordt opgevoed door een lesbisch stel.

Premier Erdoğan op bezoek bij Yunus?

Volgende week komt premier Erdoğan naar Nederland. Er wordt nu al gespeculeerd dat hij van plan is om Yunus en zijn pleegouders op te zoeken. De Turkse regering doet nu een onderzoek naar andere Turkse kinderen in homoseksuele of christelijke pleeggezinnen. Vicepremier Lodewijk Asscher heeft fel gereageerd op de zaak. Hij zei onder andere: “het is aanmatigend en ongepast voor een buitenlandse mogendheid om op grond van de geaardheid te beweren dat ouders een kind niet goed kunnen opvangen.”

 

Lees ook:Erdogan wil dat Yunus teruggaat naar biologische moeder
Lees ook:Turkse premier Erdoğan aangekomen in Nederland
Lees ook:Turkse minister: ‘Homoseksualiteit moet behandeld worden’
Lees ook:Export kinderbijslag Turkije stopgezet
Lees ook:Baby West-Turkije vermoord om eer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>