Koerdische lessen op Alparslan Universiteit

Alparslan University (MŞÜ) Rector Nihat İnanç

We hebben op deze website nog al eens kritiek op het beleid van de regerende AK-partij. Maar ere wie ere toekomt, er gebeuren onder de AK-partij ook goede zaken. De Koerdische opening is er daar een van.

Het is nog niet al te lang geleden dat er op het spreken van de Koedische taal nog een straf stond, maar die tijd lijkt door de AK-partij definitief naar het verleden verwezen te zijn. Het Koerdisch gaat nu zelfs op universiteiten onderwezen worden. Zo ging een paar dagen geleden op de Alparslan Universiteit in de oostelijk gelegen provincie Mus een cursus Koerdisch van start. Er is veel belangstelling. Tot nu toe hebben zich 300 studenten in laten schrijven. De Alparslan Universiteit heeft zich door dit enthousiasme genoodzaakt gezien om de aula om te vormen tot leslokaal.

Kortom: een zeer positieve ontwikkeling die vroeger ondenkbaar zou zijn geweest, al blijft er natuurlijk altijd iets te wensen over. Zo zou het aardig zijn wanneer publicisten in Turkije die het woord ‘Koerdistan’ schrijven niet meer tot een jarenlange gevangenisstraf worden veroordeeld. Want dat gebeurde laatst nog. Helaas, want dat soort zaken heeft uiteraard weinig te maken met de democratie en vrijheid van meningsuiting waar de AK-partij de mond zo van vol heeft. Maar verder alle hulde aan Premier Erdogan en zijn regering.

Bron: Peter Edel

Lees ook:Turkije wil grootste islamitische universiteit gaan openen
Lees ook:Begrotingsoverschot over eerste twee maanden in Turkije
Lees ook:Turkije was toch een democratie?
Lees ook:Koerdisch onderwijs nu toegestaan in Turkije
Lees ook:Een ei hoort erbij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>