Zorgen bij moslims over winst PVV

Het zal niet verbazen dat de behaalde winst van de PVV moslims in Nederland zorgen baart. Al is het natuurlijk nog afwachten hoe het zich verder gaat ontwikkelen.

”Wij respecteren de uitslag die democratisch tot stand is gekomen. maar het moddergooien naar een bepaalde groep levert geen bijdrage aan een harmonieuze samenleving.” Zo reageerde woordvoerder Driss El Boujoufi van de Unie van Marokkaanse Moslim Organisaties Nederland (UMMON) woensdagavond op de naar verwachting 22 zetels die de PVV heeft behaald bij de Tweede Kamerverkiezingen.

”Iedereen heeft de vrijheid te kiezen voor de PVV, maar onze zorg is dat deze partij groepen tegen elkaar opzet”, aldus El Boujoufi. Hij is bang dat een grotere PVV dat nog nadrukkelijker gaat doen in de Tweede Kamer.

‘Niet negeren’

”De moslims zijn een niet te verwaarlozen groep in Nederland. Je kunt ze niet negeren. Ik hoop dat de PVV-stemmers dat ook inzien.”

De organisatie tegen racisme, Nederland Bekent Kleur, noemde de zetelwinst van de PVV ”schokkend”. De PVV had meer dan tien discriminerende voorstellen in het partijprogramma, stelt Nederland Bekent Kleur.

De organisatie voelt zich gesteund door onderzoekers van de Anne Frank Stichting en de Universiteit Leiden die de partij eerder als extreem rechts bestempelden.

Toekomst

De Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) zei naar aanleiding van de PVV-winst te hopen dat ”het nog goed komt met Nederland”.

”We respecteren de uitslag, maar hopen tegelijkertijd dat er een nieuwe regering komt die voor stabiliteit gaat zorgen in dit land. We blijven als moslims hopen op een goede toekomst”, aldus woordvoerder Mehmet Yaramış.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Ruime overwinning Geert’s PVV
Lees ook:Ayaan Hirsi Ali: PVV zal verkiezingen winnen
Lees ook:Tweede generatie Turken minder religieus
Lees ook:Koerdische partijgebouw in brand gestoken
Lees ook:MaNga voor Turkije naar Songfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>