Turkije eist 525 jaar tegen voormalig Koerdische redacteur

Misschien wilde de openbaar aanklager in Amed, Diyarbakır, er meer dan zeker van zijn dat Vedat Kurşun nooit ofte nimmer meer vrij kwam.

Tijdens een hoorzitting gisteren in het zesde strafrechtelijke Hooggerechtshof in Amed eiste justitie 525 jaar tegen Vedat Kurşun, een voormalig redacteur van het Koerdischtalige dagblad Azadiya Welat, wegens de berichtgeving in 94 nummers van de krant.

De aanklagers zeiden dat Kurşun geen lid was van de verboden Arbeiderspartij van Koerdistan (PKK), maar wel schuldig is aan het verspreiden van propaganda voor de partij. Servet Özen, de advocaat van de verdedigende partij, eiste vrijspraak voor Kurşun. De rechtbank heeft het proces gestagneerd en Kurşun wordt momenteel in hechtenis gehouden.

Regelmatig staan (pro-)Koerdische kranten onder vuur wegens het ‘propaganda maken voor terroristische organisaties’. Azadiya Welat verschijnt sinds enkele jaren in de vorm van een dagblad en wordt in Turkije gezien als de spreekbuis van de PKK.

Bron: Azady.nl, Hürriyet

Lees ook:Turkije veroordeelt Koerdische journalist tot 166 jaar cel
Lees ook:Turkije sluit binnen een week twee Koerdische kranten
Lees ook:Voormalig hoofdredacteur Azadiye Welat veroordeeld tot 138 jaar gevangenisstraf
Lees ook:Gevangen journalist ontvangt persoonlijke onderscheiding in Turkije
Lees ook:Forse boete voor Turkse krant

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Turkije eist 525 jaar tegen voormalig Koerdische redacteur

 1. semiramis

  Arbeidspartij? Het zijn keiharde terroristen.

    /   Reply  / 
 2. Hans

  Ooit gehoord van staatsterrorisme? Deep state enzo?

    /   Reply  / 
 3. Ishak

  Het zijn de PKK terroristen die ervoor gezorgd hebben dat er staatterrorisme nu aanpas is.
  Wat ik ook van andere mensen niet begrijp is, dat ze de aanval van de terroristen negeren ze doen alsof dat er niets is gebeurd, maar wanneer de staat iets tegen de terroristen doet, wordt de staat veroordeeld als een terroristischestaat.

    /   Reply  / 
 4. Carlos

  Hans is gewoon jaloers dat wij een rijke en machtige geschiedenis hebben en dat ons over groot ouders machtige krijgers waren. en hans vergeet niet door de ottomaanse leger is zeeland uit de handen van jullie vijand gered.
  Raar dat je dat meteen vergeet.

    /   Reply  / 
 5. fatimazohra

  Nelson Mandela werd ook gezien als terrorist toen hij opkwam voor de zwarten die onderdrukt werden. Hij werd 27 jaar lang opgesloten, nu is hij een wereld held en is 1 van de meest gerespecteerde mensen op de wereld.Wat was Yassir Arafat? wat was Moammar Khadaffi? Als je dat kan beantwoorden, zijn wij al heel ver.
  En wat was Fidel Castro?In mijn ogen allemaal mensen die opkwamen tegen het onrecht dat hun mensen werd aangedaan, maar voor sommigen waren/zijn het terroristen, wat is volgens jullie de definitie van een terrorist?

  Hier een uitspraak van Nelson Mandela:” wat voor de een een terrortist is, is voor de ander een vrijheids strijder”. Che guverra werd vermoord omdat hij vocht voor de vrijheid van Argentijnse boeren, hij was toen een terrorist, maar wereld wijd worden er t-shirts met zijn foto verkocht ook in Turkije en iederreen vindt hem nu een held. heren waar zijn jullie mee bezig, wake-up

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>